UNICEF va acorda asistenţă autorităţilor de la Chişinău pentru a asigura o viaţă mai bună copiilor



UNICEF va acorda asistenţă autorităţilor de la Chişinău pentru a asigura o viaţă mai bună copiilor

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul UNICEF în Republica Moldova Nune Mangasaryan, informează MOLDPRES citînd Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

Margareta Timofti a mulţumit pentru multiplele proiecte desfăşurate din 1995 de Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) în Republica Moldova.

Nune Mangasaryan a informat-o pe Prima Doamnă despre programele UNICEF aflate în derulare şi a solicitat sprijin în vederea îmbunătăţirii situaţiei copiilor din Republica Moldova.

“Acordul de Asociere a Republica Moldova cu Uniunea Europeană are un capitol separat despre respectarea drepturilor copiilor. Republica Moldova este unica ţară din cadrul Parteneriatului Estic care şi-a asumat un asemenea angajament. UNICEF va acorda asistenţa necesară autorităţilor de la Chişinău pentru a asigura o viaţă mai bună copiilor", a declarat reprezentanta UNICEF.

Prima Doamnă şi-a declarat sprijinul pentru acţiunile organizaţiei în domeniile educaţiei şi ocrotirii sănătăţii, destinate în special copiilor defavorizaţi. Margareta Timofti a menţionat în mod special preocuparea sa faţă de problema copiilor cu autism, a copiilor cu dizabilităţi şi a celor din orfelinate. „Cu eforturi comune sper să facem copiii mai fericiţi”, a declarat Prima Doamnă.

 

http://www.moldpres.md