PESTE 2400 DE LOCURI VACANTE PROPUSE LA TARGUL REPUBLICAN AL LOCURILOR DE MUNCA SI MESERIILOR



Peste 2400 de locuri de munca vacante, oferite de circa 100 de angajatori din municipiul Chisinau si din raioanele republicii, au fost propuse joi, 29 mai, in cadrul Targului Republican al Locurilor de Munca si Meseriilor. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) in comun cu Ministerul Educatiei si Tineretului, noteaza Info Prim Neo.

In premiera, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a mun. Chisinau, a pus la dispozitia participantilor banca electronica de date a locurilor vacante, declarate de agentii economici din capitala, precum si a oferit informatii privind situatia pietei muncii in municipiu. 

Totodata in cadrul targului au fost prezentate 24 de institutii de invatamant de diferite nivele. Fiecare dintre ele si-a prezentat specialitatile si conditiile de instruire.

Organizatorii au instituit puncte electronice care asigura accesul la portalul „Piata muncii in R. Moldova" si au difuzat informatii video despre piata muncii, institutiile de invatamant si angajatori prin ecrane imense, instalate pe mai multe platouri.

Prezent la eveniment, prim ministrul R. Moldova, Zinaida Greceanii, a mentionat ca actuala editie a Targului Republican al Locurilor de Munca si Meseriilor este organizata conform Planului de actiuni consacrat "Anului Tineretului 2008", si face parte dintr-un program complex, care are drept parti componete peste 50 de masuri.

Targuri similare au loc astazi la Donduseni, Bricenisi Ialoveni.

Editia din luna mai a targului a oferit, de asemenea, tinerilor posibilitatea de a negocia direct cu angajatorii, a permis accesul rapid a celor in cautarea unui job la banca electronica republicana a locurilor de munca vacante. Mai mult, tinerii au avut posibilitatea sa se informeze cu privire la serviciile prestate pe piata fortei de munca si cu oportunitatile de formare profesionala si deschiderea unei afaceri.

 

www.info-prim.md