Centrul turistic si de agrement pentru tineri C.E.T.A.T.E



Proiect finantat prin Programul de Vecinatate Romania-Republica Moldova 2004-2006, PHARE CBC 2005

Centrul turistic si de agrement pentru tineri  in Euroregiunea „Dunarea de Jos" Galati -Cahul - C.E.T.A.T.E


Proiectul intitulat
Centrul turistic si de agrement pentru tineri  in Euroregiunea „Dunarea de Jos" Galati - Cahul C.E.T.A.T.E. isi propune dezvoltarea infrastructurii si serviciilor turismului transfrontalier prin infiintarea unei unitati turistice de interes regional. Beneficiarii acestui proiect sunt tinerii si studentii  din Galati - Romania si din Cahul - Republica Moldova cu varsta cuprinsa intre 14 si 29 de ani pentru care centrul va asigura perioade de sejur turistic gratuite pentru tinerii/studentii din Cahul, perioade ce vor constitui prilej de cunoastere a patrimoniului turistic, recreere, sport si agrement, practicare a turismului dar si prilej de intalnire si schimb intercultural cu tinerii din Galati. Pe perioada vacantelor scolare si in timpul liber,  centrul va functiona pentru acesti tineri drept furnizor de  servicii de cazare, masa, transport, recreere si agrement . Totodata, el va constitui un pol de informare turistica asupra potentialului regional si tabara tematica de vara pentru tineri in domeniul managementului turistic.

 

Situarea geografica - C.E.T.A.T.E.

Centrul va fi situat langa Campusul Universitar Galati, intr-o zona situata in apropierea Universitatii Danubius si cu proximitate fata de obiective turistice - Parcuri naturale si Faleza Dunarii. Centrul turistic va asigura parcurgerea unor circuite turistice la obiectivele turistice si de agrement regionale (istorice, naturale, culturale etc.). Pe durata perioadelor de sejur turistic tinerii din Cahul si Galati vor putea lua parte la seminarii tematice, atractice, de punere in valoare a obiectivelor turistice si culturale de o parte si de alta a Prutului si de extindere si consolidare a dialogului si cooperarii transfrontaliere intre tineri.

 

Centrul turistic va asigura serviciile pentru tineret in cadrul a doua  programe destinate tinerilor:

1. Programul de tabara turistica de vara  pentru tineret, cu caracter periodic, pentru perioadele vacantelor scolare pentru tineri si studenti cu rezultate bune la invatatura si care opteaza pentru a lucra in echipa la promovarea turismului ca factor al dezvoltarii.

2. Programul de petrecere a timpului liber cu activitati  de recreere, sport si agreement pentru tineri, saptamanal si de week-end, cu caracter permanent,  pentru tineri.


 Grupul tinta

Grupul tinta este reprezentat de tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 si 29 de ani.

Beneficiari indirecti: Familiile tinerilor din grupul tinta, prietenii acestora, organizatii neguvernamentale cu activitate in domeniul tinerilor si a turismului, cadre didactice implicate in proiect, partenerii proiectului. Beneficiari finali:  comunitatea locala din Galati si Cahul, tinerii din regiune, consumatorii serviciilor de turism.

 

Obiectivele

Obiectiv general: Dezvoltarea infrastructurii turistice si de agrement pentru tineri si implicarea acestora la promovarea turistica regionala a resurselor patrimoniului cultural, istoric si natural

Obiective specifice:

1. Infiintarea si amenajarea unui Centru Turistic si de agrement destinat tinerilor cu Programul de tabara turistica de vara  pentru tineret si Programul permanent de petrecere a timpului liber cu activitati  de recreere, sport si agreement pentru tineri

2. Sensibilizarea tinerilor privind importanta turismului durabil, valoarea patrimoniului regional si promovarea turismului durabil ca mijloc de dezvoltare economica si cresterea respectului fata de mostenirile culturale istorice si naturale din regiunea transfrontaliera

 

Parteneri

Principalii parteneri de implementare a proiectului sunt:

·          Inspectoratul Scolar Cahul

·          Centrul Regional „Contact"-Cahul

·          Consiliul Local Galati

·          Inspectoratul Scolar Galati

·          AIESEC Galati.

Centrul Regional de Asistenta si Informare a ONG „CONTACT-Cahul" in calitate de partener in implementarea proiectului anunta lansarea programului la nivel regional si inceputul colectarii fiselor de selectie pentru identificarea beneficiarilor din rindul grupului-tinta (tineri 14-29 ani).

 Pentru a participa in cadul activitatilor proiectuilui trebuie sa te adresezi la Centrul CONTACT-Cahul pentru a primi fisa de selectie beneficiari. Completea-za fisa, exprimand motivatia ta personala. În cadrul Centrului C.E.T.A.T.E. poti beneficia de urmatoarele tipuri de servicii:

a)       Programul Tabara Turistica de Vara;

b)      Tabara de petrecere a timpului liber

c)       Activitati de dezvoltare a potentialului turistic al regiunii Galati-Cahul

d)      Activitati de socializare;

e)       Concursuri spectacole

f)        Activitati culturale

Adera in calitate de voluntar al centrului CETATE!

Daca esti interesat nu ezita sa te adresezi dupa formularul de selectie: orasul Cahul, str. Frunze 57 of. 11, telefoane de contact: 299/27788,27781,e-mail: contact_cahul@yahoo.com, strelciucs@yahoo.com.

Persoana de contact: Silvia Strelciuc