LA CHISINAU SE VA DESFASURA TARGUL REPUBLICAN AL LOCURILOR DE MUNCA SI MESERIILOR



Ministerul Economiei si Comertului (MEC) in comun cu Ministerul Educatiei si Tineretului vor organiza, la 29 mai curent, Targul Republican al Locurilor de Munca si Meseriilor, la care vor participa circa 100 de angajatori din municipiul Chisinau, precum sii de invatamant de diferite nivele.
Potrivit surselor din cadrul MEC, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a mun. Chisinau, care va pune la
dispozitia participantilor banca electronica de date a locurilor vacante declarate de agentii economici din municipiu, precum si va oferi informatii privind situatia pietei muncii in municipiu si va promova serviciile oferite gratuit persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

Aceasta editie a targului va oferi tinerilor posibilitatea de negociere directa cu angajatorii, acces rapid la banca electronica republicana a locurilor de munca vacante, informatii privind serviciile prestate pe piata fortei de munca si oportunitati de formare profesionala, consultanta in domeniul legislatiei muncii si deschiderii unei afaceri.
Totodata in cadrul targului se vor intruni institutii de invatamant de diferite nivele, care vor veni catre cei tineri cu magica „lume a profesiilor" - fiecare institutie de invatamant prezentandu-si specialitatile si conditiile de instruire in cele mai diverse forme.
Organizatorii targului vor utiliza metode moderne de diseminare a informatiei despre piata muncii pentru diferite categorii ale populatiei: spatiul de auto-informare, unde vor fi instalate posturi electronice care vor asigura accesul la portalul „Piata muncii in Republica Moldova" si difuzarea informatiei video despre piata muncii, institutiile de invatamant, angajatori prin ecranele instalate pe diferite platouri ale targului.
Targul se va desfasura in incinta Palatului Republicii. Evenimentul este organizat conform Planului de actiuni consacrat Anului Tineretului.

 

www.deca.md