BANCA MONDIALA CONTRIBUIE LA IMPLEMENTAREA IN R. MOLDOVA A TI IN DOMENIUL EDUCATIEI



Peste 100 de specialisti din cadrul directiilor de invatamant, municipale si raionale, vor fi instruiti in domeniul aplicarii tehnologiilor informationale, managementului datelor si informatiei, in cadrul proiectului Bancii Mondiale „Educatie de calitate in zonele rurale din Moldova". La sfarsitul saptamanii trecute reprezentantii Ministerului Educatiei si Tineretului (MET) au inmanat certificate de absolvire a cursurilor de instruire primului grup de 47 specialisti.

Precum a mentionat pentru Info-Prim Neo Iurie Mocanu, seful Directiei informatizare si asigurare practica a invatamantului din cadrul MET, specialistii, de varsta diferita, au insusit materialul si au sustinut cu succes testele. Aplicarea tehnologiilor noi le va fi de folos in gestionarea resurselor, in fortificarea planificarii si luarea deciziilor.

Instruirea se face cu participarea Institutului de Politici Publice si ai unor parteneri din Romania.

Proiectul BM „Educatie de calitate in mediul rural" a fost lansat in Moldova in iulie 2006 si este prevazut pe o perioada de patru ani. Obiectivele principale ale acestuia sunt imbunatatirea calitatii studiilor in zonele rurale din Moldova, sporirea accesului la servicii educationale. Proiectul prevede editarea de manuale noi, formarea profesorilor si crearea unui sistem avansat de evaluare a cunostintelor in scolile rurale.

Un aspect important al proiectului tine de sporirea eficientei alocarii finantelor publice pentru scoli si utilizarii acestora. Majoritatea activitatilor sunt in desfasurare.

Costul total al proiectului este de 10 mln dolari, din care 5 mln constituie credit concesional, iar 5 mln - grant.

 

www.info-prim.md