€žCURCUBEUL COPILARIEI€ - LIANT INTRE COPII AFLATI IN DIFICULTATE SI SOCIETATEA CIVILA



Societatea civila, alaturi de copii, tineri si voluntari implicati in activitati comunitare sunt invitati sa participe sambata, 31 mai, la un eveniment dedicat Zilei Internationale a Copilului. Actiunea, cu genericul: „Curcubeul Copilariei", are drept scop promovarea respectarii drepturilor copilului, stimularea solidaritatii dintre tineri si adulti, precum si sensibilizarea opiniei publice referitor la problemele copiilor din R. Moldova, transmite Info-Prim Neo.



Evenimentul se vrea, de asemenea, a fi unul orientat spre incurajarea parteneriatelor sociale in solutionarea problemelor copiilor. Organizatorii vin cu mesajul ca actiunile comunitare contribuie la dezvoltarea calitatilor si abilitatilor necesare pentru a accepta, a tolera fiecare membru al societatii, in special pe copii, indiferent de conditia fizica sau sociala.

Actiunea se desfasoara in cadrul activitatilor de implementare a Strategiei si Planului national de actiuni comunitare pentru sustinerea copiilor aflati in dificultate si are drept scop oferirea oportunitatilor de dezvoltare a solidaritatii intre copii, tineri si adulti prin actiuni comunitare.

Organizatorul evenimentului este Ministerul Protectiei Sociale, Familiei si Copilului, in parteneriat cu Grupului de Nivel Inalt pentru Copiii Moldovei, autoritatile administratiei publice centrale si locale, organizatiile internationale si societatea civila.

Programul cultural-artistic va include arta, muzica, teatru, dans, pictura si artizanat. Evenimentul se va desfasura la Palatul Republicii, cu incepere de la ora 10.30.

www.info-prim.md