REPREZENTANTII PRIMARIEI CHISINAU ASTEAPTA IDEI DE LA TANARA GENERATIE



Reprezentantii primariei municipiului Chisinau spera ca vor obtine noi idei in solutionarea problemelor municipale in urma colaborarii cu elevii care fac parte din Consiliul Local al Copiilor si Tinerilor (CLCT). CLCT reprezinta o asociatie de copii si tineri interesati de problemele din comunitatile lor. Aceasta a fost ideea de baza discutata la 23 mai in cadrul un seminar cu genericul „Forme si metode de participare a adolescentilor in problemele comunitare", transmite Info-Prim Neo. 

Potrivit sefului directiei Administrare Publica din cadrul primariei Chisinau, Vitalie Lavric, „prin realizarea unui front comun cu tanara generatie dornica sa participe la procesul de solutionare a problemelor cotidiene avem toate sansele sa avem sorti de izbanda in aceasta multitudine de probleme".

In acest sens, membri CLCT din Chisinau, directori adjuncti in scoli si oficiali din administratia locala au discutat in cadrul seminarului metodele de participare a tinerilor si de integrare a acestora in procesul de solutionare a problemelor societatii.

Directorul general-adjunct al Directia Generala Educatie Tineret si Sport, Valentina Cujba, a spus ca prin intermediul intalnirii s-a incercat promovarea unor relatii de conlucrare , fiind abordata la nivel de discutie activitatea institutiilor publice locale, institutiilor de invatamant, dar si posibilitatea unui parteneriat dintre acestea.

CLCT s-a format in iunie 2007, la Chisinau, pe langa primaria Chisinau. Actiunea s-a desfasurat in cadrul proiectului „Consiliile consultative de tineret - modalitati de implicare a tinerilor in administrarea locala" implementat de catre Centrul National de Resurse pentru Tineri in colaborare cu Ministerul Educatiei si Tineretului, cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii si Misiunii OSCE in Republica Moldova. 

In CLCT sunt incadrati 40 de copii si adolescenti, la initiativa carora au fost desfasurate mai multe activitati de caritate si cu caracter ecologic. 

Info-Prim Neo