ARTA PENTRU CARITATE



Clubul International al Femeilor din Moldova (IWCM), organizatie din care fac parte preponderent sotiile diplomatilor in misiune in R. Moldova, anunta desfasurarea celei de-a cincea editie a actiunii culturale Noaptea Artelor. Vineri, 16 mai, peste 150 de artisti plastici din R. Moldova isi vor expune lucrarile pentru vanzare la CIE „Moldexpo”. Traditional, 25% din sumele obtinute vor fi donate Fondului de caritate al clubului. Acesti bani, impreuna cu mijloacele colectate din comercializarea biletelor de intrare, vor fi oferite sub forma de grant organizatiilor nonguvernamentale pentru implementarea unor proiecte sociale, transmite Info-Prim Neo.

Copresedintele clubului, Marcie Gräfin Lambsdorff, sotia ambasadorului Germaniei in R. Moldova, a comunicat miercuri, 14 mai, intr-o conferinta de presa ca numarul artistilor care participa in acest an la actiune este cu 50% mai mare decat la editia precedenta. Pretul lucrarilor expuse  211; este vorba de panze in ulei, picturi in acuarel, grafica, sculpturi din ceramica, piatra, obiecte din bronz, etc. – porneste de la 45 dolari SUA. La Noaptea Artelor vor fi propuse pentru vanzare si lucrari de arta donate clubului de catre sponsori. Sumele obtinute vor fi folosite in intregime in scopuri de caritate. Pretul biletelor de intrare este – 100 lei. La eveniment au fost invitati si oficiali ai conducerii de varf a tarii, si primarul general de Chisinau.

Presedintele comitetului organizatoric al actiunii, Kyra Buchko, a comunicat ca in acest au aplicat pentru granturi 65 de organizatii, dintre care doua treimi sunt din afara Chisinaului. Sumele solicitate pentru proiecte oscileaza intre 10 mii si 50 mii lei. Beneficiarii fondurilor colectate la Noaptea Artelor – in acest an patru la numar, vor fi anuntate vineri seara.

Potrivit sursei citate, pe parcursul a 10 ani de exista Clubul International al Femeilor din Moldova a o rganizat actiuni de caritate la care au fost colectate peste 950 mii lei. Banii au fost donati la peste 60 de institutii din republica. Anul trecut in cadrul Noptii Artelor au fost colectate peste 4 mii dolari SUA. Uniunea orbilor a fost principalul beneficiar al fondurilor, din banii donati fiind procurate proteze.

Scopul nostru este nu doar sa ajutam financiar organizatiile, ci si sa cream parteneriate de durata. Atunci cand nu putem oferi bani, le punem in legatura cu institutii donatoare, a precizat Marcie Gräfin Lambsdorff.

Clubul International al Femeilor din Moldova a fost fondat in 1997. Initial din club faceau parte doar femei din afara R. Moldova. De doi ani in club sunt admise si moldovence. Conditia este ca acestea sa fie recomandate de catre un membru al clubului care se angajeaza sa le plateasca cotizatia pentru un an. Actualmente clubul are 101 membri din 25 de tari. Femeile diplomati sau sotiile diplomatilor din Federatia Rusa nu fac parte din club. Cotizatia anuala este de 275 lei.

www.info-prim.md