LIDERUL UNEI ASOCIATII DIN TRANSNISTRIA PROPUNE INSTITUIREA UNUI COMISARIAT ONU PENTRU TRANSNISTRIA



Asociatia  transnistreana "Pro-Europa" considera ca propunerile de reintegrare a tarii, care se discuta  in ultimul timp la cel mai inalt nivel, sunt contrare intereselor nationale ale Republicii Moldova, informeaza Agentia DECA-press.

 

Pesedintele asociatiei, Boris Asarov, a mentionat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca intereselor nationale a Republicii Moldova corespunde doar o solutie a problemei transnistrene conforma standardelor internationale.

In opinia sa, o solutie pentru problema transnistreana trebuie negociata doar de autoritati alese in mod liber si democratic si atrage atentia ca in regiunea transnistreana nu exista conditii pentru desfasurarea unui astfel de scrutin.

Pentru democratizarea regiunii, "Pro Europa" a propus instituirea in Moldova a unui comisariat ONU pentru Transnistria cu un mandat de trei ani, care s-ar ocupa de crearea si punerea in functiune a unor adevarate institutii democratice.

Asociatia considera ca abia dupa aceasta vor aparea conditii optime pentru solutionarea problemei transnistrene in conditii echitabile.

DECA-press