Proiectul "Femei implicate-Democrație consolidată"



În weekend-ul trecut, pe  5 octobrie, a avut loc modulul VI a Şcolii Politice „Femei  implicate  - Democraţie consolidată” cu tema „Managementul proiectelor ". I-am avut în față in calitate de speaker si  trainer pe Alexei Buzu și Olga Melniciuc.

În cadrul modulului, au fost formulate  diferite definitii  pentru  managementul proiectelor.  Au fost delimitate obiectivele, resursele, rezultatele, precum și metodologia unui proiect realizabil. Identificarea diferențelor dintre beneficiari și grupul tinta, dintre parteneri și susținători, dintre un program și un proiect propriu-zis, le va fi de mare ajutor participantelor noastre în drumul lor spre realizarea, continuitatea și sustenabilitatea proiectelor pe care le vor dezvolta.

După o sesiune de întrebări oferite de participante, Olga Melniciuc a reușit să elaboreze o listă de finanțatori externi care ar putea să le ofere granturi considerabile. 

A doua zi, în data de 6 octombrie,  a fost organizat un TOT (Training of Trainers) cu Nighina Azizov, în care s-a făcut o concluzie asupra proiectului si s-au identificat rezultatele; și un workshop pe orientare profesională cu Nati Vozian, la care participantele au putut să se întrebe dacă și-au ales corect profesia, sau dacă mai au de lucrat pentru a ajunge acolo unde le este locul.

În cadrul TOT a fost prezentată, într-o maniera interactiva, structura unui TOT de succes, metodele care sunt utilizate pentru comunicarea cu participanții și unele aspecte de organizare a unui training de succes.

Un accent deosebit a fost acordat creării unui dizain de training calitativ si atractiv beneficiarelor. 

Proiectul „Femei implicate –  Democrație consolidată” este realizat cu sprijinul Centrului „Parteneriat pentru dezvoltare”, în colaborare cu Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru    Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru Democrație din resursele acordate de Guvernul SUA.