Let's Do It Better: Life Experience - cum a trecut Training Course in Croatia



1238114 10202067940126443 745155059 nÎntre 2 si 11 septembrie 2013 în Stari Grad, Croația a avut loc un training course numit With life experience…LET’S DO IT BETTER  organizat de Asociația Sportivă a Surzilor din Nova Gradiska finanțat de Uniunea Europeana în cadrul programului Youth  in Action. 24 de reprezentanti din diferite țări precum: Armenia, Belarus, Croația, Cipru, Georgia, Italia, Moldova, România, Spania și Ucraina au luat parte la acest proect.

Participanții din partea ONG-ului "CENTRUL PENTRU DEZVOLTAREA RELAȚIILOR INTERNAȚIONALE '' din Căușeni, Moldova au fost: Alexie Cerga și Elena Onu.

Principalele scopuri și obiective ale proiectului au fost: aprofundarea cunoștințelor participanților în modalitațile de conducere a unui ONG, conștientizarea principiilor de dirijare a unei organizații, elaborarea strategiilor de dezvoltare, împărtășirea experiențelor de conducere și a diferitor modele de orînduire în cadrul organizației, oferirea participanților posibilitații de schițarea propriului proiect, întărirea relațiilor dintre ONG-urile implicate.

Obiectivele și scopurile propuse au fost atinse pe parcursul proiectului prin implicarea participanților în activitați cum ar fi: prezentari, ateliere de creație, discuții, forumuri teatrale, activități în grup, scenete, video reportaj si alte metode de învățare non-formală.

1277789 10151850163697158 1674829652 o

Printre altele participanții au avut ocazia să facă cunoștință cu cultura și istoria  orășelului Stari Grad prin participarea într-un City Quest. A fost organizată și o excursie spre plaja Zlatni Rat pe insula Brac, iar seara particianții au fost invitați la restaurant pentru a fi serviți cu bucate traditionale Croate. Pe parcursul proiectului au fost organizate și seri culturale unde fiecare a avut posibilitatea să-și prezinte țara și desigur gustări nationale. La finele programului de activitati  fiecarui din participanti i-a fost decernat certificatul YouthPass care dovedeste experienta obtinuta. Datorita acestui proieсt cu totii am invatat multe lucruri noi, am captat idei si ghinduri proaspete ce ne vor motiva la actiuni si dezvoltare, suntem multumiti organizatorilor pentru atmosfera calda ce a persistat pe parcursul intregului proiect.