Investirea în capacitățile comunităților pro-rome continuă…



P7200068La solicitarea mai multor lideri comunitari romi Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastră” ONG a organizat în or. Chișinău, cea de a doua sesiune de instruire în cadrul Training-ului „Formarea capacităților de participare civică, de comunicare și de creare a parteneriatelor”. Ca si in cadrul primei sesiuni (care a avut la 1 februarie 2013) obiectivul primar al trainingului a fost consolidarea cunoștințelor privind  lucru cu calculatorul.

Pe lingă continuarea studierii bazelor lucrului cu calculatorul (document word, email, lucrul cu motoarele de căutare) participanții au fost antrenați în grupuri mici să lucreze asupra unor teme de interes comun din localitățile din care provin.

Această sesiune a mobilizat 12 activiști din mai multe localități ale republicii (s. Parcani, s. Chetrosu, s. Gribova, s. Cărpineni, or. Hîncești, or. Soroca). Participanții declarînd că sunt satisfăcuți de volumul acumulat de informație, dar și de organizarea acestei activități.

Această activitate a fost realizată de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastră” ONG cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova în cadrul proiectului „Creșterea nivelului de incluziune a romilor din Republica Moldova: dezvoltarea capacităților și facilitarea participării egale”.