18 reprezentanţi ai autorităţilor naţionale şi regionale explorează oportunităţile oferite în cadrul Instrumentului European de Parteneriat și Vecinătate



În perioada 18-19 iulie 2013, 18 reprezentanţi ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare, Academiei de Administrare Publică, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor şi Cancelariei de Stat au participat la un atelier dedicat mecanismului de funcționare și oportunităților oferite în cadrul Instrumentului European de Parteneriat și Vecinătate.

Evenimentul a fost organizat de Cancelaria de Stat, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor (MDRC), cu sprijinul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Atelierul a pus accent pe programele de cooperare transfrontalieră și specificul acestora în noua etapă de programare, 2014-2020.

„Informaţia prezentată cu privire la tendinţele existente şi priorităţile viitoarelor programe va contribui cu siguranţă la implicarea noastră mai activă în ulterioarele consultări cu UE", relatează şefa adjunctă a Direcţiei relaţii internaţionale şi atragerea investiţiilor, Oxana Paierele.

La rândul său, membrul din partea societăţii civile al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru, Violeta Petre, afirmă: „Am conştientizat cât de importantă este participarea în perioada imediat următoare la procesul de planificare a programelor transfrontaliere şi transnaţionale".

Prin organizarea unor astfel de evenimente, se urmăreşte  creşterea capacităţilor instituțiilor implicate în procesul de management al programelor de cooperare transfrontalieră.