Rezultate SNV 2008 in cifre



La finele Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) 2008 „Hai in gasca voluntarilor!", Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat a pregatit un raport cu referinta la activitatile realizate. Raportul final cu date complexe si fotografii va fi disponibil peste cateva zile. Pana atunci organizatorii SNV 2008 va comunica datele care au fost acumulate pana-n prezent.

Intre 14 si 21 aprilie 2008 – perioada de desfasurare a SNV 2008 – au fost organizate 62 de activitati cu participarea voluntarilor. Numarul beneficiarilor directi este de aproximativ 15 000 de persoane (in special copii si tineri). In cadrul SNV 2008 au fost implicati peste 32* de deputati, ministri,vice-ministri, consilieri, primari si alte persoane publice care prin implicarea lor au oferit comunitatilor exemple de responsabilitate sociala. Multe dintre persoanele publice, precum deputatii Marian Lupu,  Valentina Stratan, Valentina Buliga si omul de afaceri Chiril Lucinschi, ofera durabilitate activitatilor in care au participat si raman „conectati" la cazurile in care s-au implicat-. De exemplu, chiar astazi, miercuri, 23 aprilie, ora 12:00, deputatul Vitalia Pavlicenco va merge pentru a duce la operatie cainele comunitar pe care l-a ingrijit si prezentat la veterinar zilele trecute.
 
In total timpul oferit voluntar de persoanele publice a constituit aproximativ 230 ore,  timpul oferit de voluntari din ONG – 1150 ore, in bani valoarea muncii depuse ar constitui minimum 20 700 lei. La realizarea activitatilor SNV 2008 au fost implicate aproximativ 19 ONG si 6 institutii publice (inclusiv Parlamentul R. Moldova, care a fost partener principal al SNV in acest an), cu referire la activitatile SNV au existat peste  25 de aparitii in media. Ultima cifra este UNU, adica 1 persoana publica nemultumita de participarea sa in calitate de voluntar, deoarece evenimentul la care a participat nu a fost suficient mediatizat ;) si a aparut, in principal, la PRO TV.
 
Chiar daca activitatea Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilorde voluntariat este sustinuta financiar de Fundatia Soros – Moldova si Agentia pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala, pentru organizarea si coordonarea SNV 2008 nu a fost platita nici o persoana!
 
Coordonatorii SNV 2008, Asociatia„Tinerii pentru dreptul la viata" si Centrul de Resurse „Tineri si Liberi", Va trimit acest mesaj pentru a Va multumi si din partea colegilor din Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat pentru contributia la realizarea SNV 2008!
 
Va dorim ca sarbatorile de Paste sa le petreceti aproape de Dumnezeu si familie,
Antonita Fonari, Director Centrul de Resurse „Tineri si Liberi"
 
Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat