Taberele Solidarităţii 2013: etapa de formare a voluntarilor



Diaconia tabereÎn perioada 25-27 iunie, Diaconia va organiza formarea pentru „Taberele Solidarităţii 2013”. 

Sesiunea de formare va avea loc la Centrul „Sf. Maria Magdalena” de la Roşu, Cahul. La aceste activităţi vor participa câte doi voluntari din fiecare Centru Parohial împreună cu voluntarii „Young Diaconia” din Chişinău.

Pentru ei vor fi organizate jocuri, activităţi educative şi sociale. Cel mai important element în formarea pentru taberele de vară va fi  lucrul în echipă, care are menirea de a consolida grupul, totodată voluntarii vor fi familiarizaţi cu subiecte precum: calităţile unui bun animator, criteriile de organizare ale unui joc reuşit, repartizarea responsabilităţilor în cadrul echipei, etc. Activitatea va fi coordonată de formatorii Nadejda Florea şi Marco Povero.

„De data acesta aducem ceva nou. Pe parcursul celor 3 zile, 18 tineri selectaţi,   îşi vor petrece timpul în condiţiile unei tabere adevărate. Voluntarii vor organiza activităţi dintre cele mai interesante şi interactive, vor face şi vizite pe la casele bătrânilor care beneficiază de serviciile centrului, iar în ultima zi vor pregăti un program de activitate  pentru copiii din localitate. Pentru aceasta ei vor pune în practică toate cunoştinţele acumulate” (Nadejda Florea, coordonator proiecte educative şi de voluntariat, „Diaconia”).

„Taberele Solidarităţii” este un proiect lansat de „Diaconia” din 2006, având ca scop promovarea  voluntariatului şi  motivarea  implicării tinerilor în viaţa comunităţii.  

 

Pentru contacte:

Misiunea Socială "Diaconia a Mitropoliei Basarabiei

str. Criuleni 22 (Cartierul Poşta Veche)

Tel.: (+373 22) 46 32 28

(+373 22) 46 32 31
Fax: (+373 22) 46 32 29
office@diaconia.md
www.diaconia.md