Delegaţia UE în Moldova răspunde acuzaţiilor Congresului Civic



19636Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova dezminte acuzaţiile făcute într-o conferinţă de presă de către activiştii Congresului Civic, în care oficialii europeni Dirk Schuebel şi Štefan Füle au fost acuzaţi de escrocherii financiare prin intermediul proiectelor europene din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, Delegaţia Uniunii Europene notează că declaraţiile făcute de activişti sunt o încercare de a discredita reputaţia Uniunii Europene şi a şefului Delegaţiei UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel, transmite IPN.

„Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova doreşte să respingă categoric acuzaţiile de corupţie împotriva şefului său. De asemenea, Delegaţia UE subliniază că nu a avut relaţii contractuale cu domnul Vladimir Volkov, contrar afirmaţiilor acestuia. De fapt, domnul Volkov a fost un subcontractant al unui subcontractant al contractantului Delegaţiei UE în cadrul proiectului „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova”. Mai mult decât atât, contrar asigurărilor sale, domnul Volkov nu a comunicat niciodată prin corespondenţă scrisă sau de oricare altă natură cu vreun membru al Delegaţiei UE în Republica Moldova”, se spune în comunicat.

Delegaţia UE îşi rezervă dreptul de a efectua procedurile legale pentru defăimare împotriva autorilor declaraţiilor publice menţionate anterior.

Luni, 17 iunie, activiştii Congresului Civic i-au învinuit pe oficialii europeni Dirk Schuebel şi Štefan Füle de escrocherii financiare. Vladimir Volkov, membru al Congresului Civic, a spus că a fost managerul unui proiect european şi s-a convins cum sunt furaţi banii din proiectele europene. El a mai spus că a fost reţinut atunci când a încercat să facă publice aceste scheme de furt.

Sursa: IPN