Acum suntem siguri ce să facem ca copii să învețe mai bine

270313 1Acum suntem siguri ce să facem ca copii să învețe mai bine

Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor romi într-o școală din Republica Moldova., este o continuare a eforturilor de succes a Centrului de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG în a sprijini incluziunea socială în cadrul comunităților de romi din Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a facilita procese educaționale formale și non-formale din școala selectată pentru ca copiii romi să fie mai integrați în școală. Proiectul se  axezeaza pe diminuarea decalajului educațional dintre copiii romi și non-romi, scăderea ratei de absenteism și abandon școlar, precum și va motiva interacțiunea prietenoasă, dialogul și încrederea dintre copii, părinți și profesori. Noua inițiativă va fi implementată în comuna Zîrnesti din raionul Cahul.

Asistența proiectului constă în oferirea unor vouchere educaționale (echivalate în rechizite și auxiliare școlare necesare pentru un proces educațional de calitate) copiilor dezavantajați cu un accent pe copiii de proveniență romă. De asemenea, circa 23 de copii beneficiază de sesiuni calitative de facilitare a temelor de acasă precum și de vouchere alimentare care pot fi folosite la cantina școlii.

Simultan proiectul dezvoltă capacități în rîndul mai multor actori și factori de interes locali, regionali, naționali în vederea unei mai bune întelegeri și interevenții pentu a putea face față eficient provocărilor și solicitărilor legate de educație de calitate în comunitatea respectivă.

Proiectul „Educație Plus: sprijinind și dezvoltînd incluziunea copiilor romi într-o școală din Republica Moldova” este implementat de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldovavoucher type1 back.

 

 

 

 

 

 

 

voucher type1 frontvoucher type2 backvoucher type2 front