Adresare către autorităţi: Opriţi uciderea animalelor fără adăpost



Multstimate Domnule Primar Dorin Chirtoaca,

În pofida multiplelor proteste ale comunităţii internaționale, în Republica Moldova nu s-a schimbat nimic în domeniul protecției animalelor fără adăpost sau în legătură cu soluționarea în mod uman a problemei animalelor comunitare. Pe străzile orașului și în “Cimitirul” gestionat de întreprinderea Autosalubritatea continuă uciderea în masă și prin metode inumane a miilor de animale fără adăpost. Guvernul şi autorităţile locale nu au adoptat nici o masură de protecție împotriva otrăvirii în masă a animalelor.

Până în prezent în țară nu a fost adoptată o lege de protecție a animalelor, iar persoanele care ucid sau torturează animale nu pot fi trași la răspundere penală.

Moldova are aspirații europene. Integrarea în Uniunea Europeană presupune și satisfacerea condiției de avea o lege pentru protecția animalelor.

Apelăm la Dumneavoastra și Vă rugăm să interveniți în accelerarea procesului de adoptare a legii pentru protecția animalelor. Rugăm să adoptați măsurile necesare pentru a micșora populația animalelor comunitare doar prin metode umane – castrare și sterilizare – precum și pentru a garanta că persoanele care comit abuzuri împotriva animalelor sunt pedepsite pentru faptele savârșite. Rugăm să facilitați crearea de adăposturi pentru animalele de stradă care sa le ofere condiții de trai satisfăcătoare, dar și să permită posibilitatea de castrare/sterilizare a acestor animale. Rugăm să adoptați masuri educaționale și de sensibilizare a populației în legatură cu acest subiect, de exemplu în școli și în special a segmentului populației adolescente.

Considerăm că adoptarea măsurilor enumerate mai sus va duce la îmbunătațirea imaginii Molodovei în lume.