30 reprezentaţi ai consiliilor raionale îşi consolidează cunoştinţele în domeniul managementului şi planificării strategice30 reprezentanţi ai consiliilor raionale din cele trei regiuni de dezvoltare au posibilitatea de a-şi consolida cunoştinţele în domeniul managementului şi planificării strategice în perioada 25 februarie - 1 martie 2013. Modulul de instruire este parte a programului de formare „Planificare şi programare la nivel local şi regional". Cursul este oferit de Academia de Administrare Publică (AAP).

"Acest modul este foarte util şi ne va servi de real ajutor la elaborarea strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului. Am înţeles care sunt etapele procesului şi cât de importantă este analiza în profunzime a situaţiei socio-economice.", relatează specialistul principal al Secţiei economie al Consiliului raional Soroca, Galina Staviţa. 

Materialele pentru aceste module de instruire au fost ajustate şi pilotate în 2012 de către profesorii Academiei de Administrare Publică (AAP), în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC), Agenţiile de Dezvoltare Regionale (ADR), cu sprijinul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

La 30 mai 2012, MDRC, AAP şi GIZ au semnat un Memorandum de înţelegere care prevede cooperarea pentru dezvoltarea capacităţilor instituţiilor de dezvoltare regională - MDRC, Agenţiile de Dezvoltare Regională şi Consiliile Regionale pentru Dezvoltare - precum şi ale autorităţilor locale de nivelul I şi II. Doar astfel demersul de dezvoltare regională poate fi unul de succes pentru Republica Moldova.

Modulele „Planificarea strategică integrată" (Modulul I) şi „Managementul ciclului de proiect" (Modulul II)  vor fi disponibile în calitate de curs de scurtă durată, care vor fi oferite gratuit pentru reprezentanţii APL-urilor şi instituţiilor de dezvoltare regională. În acest an, GIZ va sprijini desfăşurarea a încă două runde de instruire.

Programul de formare 2:  Modulul II: 08 - 12 aprilie (pentru APL II)

Programul de formare 3:  Modulul I: 22 - 26 aprilie; Modulul II: 20 - 24 mai (pentru APL I)