Parteneriatul Estic pentru R.Moldova



Consolidarea capacităților Platformelor Naționale în cadrul Parteneriatului Estic.

Pe 29 noiembrie 2012, la Stockholm, la deschiderea Forului Societății Civile a Parteneriatului Estic, șeful Direcției Programe Regionale Philip Mikos și Directorul Executiv REC Moldova Victor Cotruță au semnat contractul de finanțare pentru consolidarea capacităților Platformelor Naționale in cadrul Parteneriatului Estic.

REC Moldova este aplicantul acestui proiect ce va fi implementat de un consorțium din toate țările partenere a Parteneriatului Estic.

Contractul a fost semnat în prezența Comisarului European pentru Extindere și Politică de Vecinătate - Stefan Fule, Ministrul pentru Afaceri cu Uniunea Europeană a Suediei - Birgitta Ohlsson, Ministrul Adjunct al Ministerului Afacerilor Externe și Integrare Europeană a Republicii Moldova - Natalia Gherman, Ministrul Adjunct al Ministerului Afacerilor Externe a Poloniei - Katarzyna Pelczynska-Nalecz, alți oficiali și participanți la Forul Societății Civile.

Printre participanți la acest Forum a fost și ONG-ul “Femeile de Afaceri si Profesioniste din Moldova”. Considerăm, participarea noastră ca fiind una important și vitală pentru activitatea fructuoasă ce o vom desfășura pe parcurs, deoarece Prteneriatul Estic prevede un nou cadru de cooperare și schimbul de bune practici.

Cele patru domenii de cooperare sunt:

  • Democraţie, bună guvernanţă şi stabilitate
  • Integrarea economică şi convergenţa cu politicile UE
  • Mediul, schimbările climatice şi securitatea energetică
  • Contactele dintre oameni

Mai multe informații găsiți pe www.eap-csf.md