19 tineri masori pe piaţa muncii din Ungheni şi 20 frizeri în devenire



Joi, 29 noiembrie în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni a avut loc Examenul Teoretico-Practic de absolvire a  cursurilor la specialitatea „Masor”. Cursurile de calificare sunt organizate de către Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „Făclia” din Ungheni.

Scopul cursurilor este facilitarea integrării sociale a tinerilor şomeri pe piaţa muncii RM în concordanţă cu aspiraţiile lor profesionale şi cu necesităţile angajatorilor.

Cursul de masori a fost frecventat de 19 tineri, majoritatea fiind studenţi ai Colegiului de Medicină Ungheni. Durata cursului este de 3 luni, iar planul de studii include 430 de ore dintre care 150 teoretice şi 280 practice. Examenul s-a desfăşurat pe parcursul a trei ore, fiecare cursant dând dovadă de cunoştinţe teoretice şi practice.

Membrii comisiei de evaluare au fost: Tatiana Chelaru – director-adjunct al Colegiului de Medicină Ungheni, Vitalie Tîrsîna - profesor de masaj, Butnaru Alina – coordonator programe pentru tineri, Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni, Gurău Dimitriţa – coordonator cursuri de formare profesională, Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „Făclia”, au apreciat nivelul de pregătire al tinerilor ca fiind înalt, demonstrând abilităţi de executare a  diferitor tehnici de masaj clasic şi netradiţional, care au un efect benefic asupra organismului uman.

Astfel 19 tineri au obţinut calificarea în domeniul masajului terapeutic, pentru copii şi reflector, au reuşit să facă faţă cu brio, cee ce i-a motivat să acumuleze cît mai multe cunoştinţe pentru a deveni profesionişti. Această meserie le va permite profesarea masajului profesionist, deoarece masajul este un serviciu solicitat tot mai mult pe piaţa muncii autohtone.

A fost lansat cursul de Frizer

De asemenea, în aceeaşi zi a avut loc şi festivitatea de deschidere a cursurilor de Frizer, formată dintr-un număr de 20 persoane din diferite localităţi ai raionului Ungheni, dornice de a intra în lumea frumuseţei şi esteticii.

Durata cursurilor este de două luni şi jumătate. În această perioadă tinerii studiază conform unui plan de studiu bine structurat, care îmbină orele teoretice cu cele practice. Aceasta le permite ca la finele cursului să aibă o pregătire temeinică în domeniul ales.

Fiecare tînăr are nevoie de susţinere şi orientare în domeniul formării profesionale şi din acest considerent Asociaţia Obştească "Făclia" îşi propune, prin intermediul acestor cursuri, să sporească şansele tinerilor şomeri de a se încadra în câmpul muncii prin asigurarea unei instruiri de calitate precum şi prin sprijinirea lor în angajare.

Articol adaugat de: Dimitriţa Gurău
Alte articole de la acest autor: