Avertizare
  • Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder JFolder: :delete: Nu s-a putut șterge directorul. Cale: /home/civicpor/public_html/cache/mod_menu

La Bălți a demarat instruirea întreprinzătorilor în cadrul unui proiect moldo-austriac



4Pe 1 noiembrie 2012, la filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei a demarat primul modul de instruire a reprezentanţilor mediului de afaceri din regiunea Bălţi, în cadrul Proiectului de sporire a calificării întreprinzătorilor din Moldova şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu parteneri de afaceri din Austria. Programul prevede instruire şi stagiu în Austria, fiind realizat de filiala Bălţi şi Centrul de Formare Continuă ale CCI a Moldovei în cooperare cu Camera Economică a Austriei.

În mesajul de salut, Galina Codiţa, director al filialei Bălţi a  CCI, a menţionat că, la proiect participă 15 conducători de întreprinderi din municipiul Bălţi și raioanele Făleşti, Sângerei, Râșcani, din diferite domenii ale economiei naţionale. ”Trainerii sunt experţi ai Institutului pentru Dezvoltare Economică WIFI din Austria. Programul oferă multiple priorităţi și soluţii pentru mediul de afaceri. El are ca scop formarea noilor competenţe în domeniul activităţii economice internaţionale, orientate spre îmbunătăţirea colaborării de afaceri cu parteneri din Uniunea Europeană, precum şi sporirea calității proceselor de management la întreprindere”.

Trainerul Viktor Dedic, expert al Institutului pentru Dezvoltare Economică WIFI din Austria, a spus că programul se va desfăşura în două etape. ”La prima etapă întreprinzătorii vor lua parte la un training intensiv, în cadrul cărora vor fi studiate aspecte ce țin de strategie, planificare, organizare, management financiar și control, managementul riscului. După testarea participanţilor, va avea loc a doua etapă. Ea prevede un workshop de pregătire în Bălţi şi un stagiu de 4 zile în Viena, Austria, cu scopul de a familiariza întreprinzătorii din Moldova cu mediul de afaceri austriac”.

Vizita businessmenilor în Austria va avea loc în perioada iarnă-primăvară a anului 2013. Partenerii din Austria ai proiectului vor oferi asistență pentru identificarea potenţialilor parteneri de business, organizarea vizitelor la întreprinderi, unui forum economic moldo-austriac și a întrevederilor bilaterale de afaceri.

La sfârșitul programului, fiecare participant va primi o diplomă a WIFI.

Proiectului de sporire a calificării întreprinzătorilor din Moldova şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu parteneri de afaceri din Austria este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei împreună cu Camera Economică a Austriei, de peste 15 ani. În această perioadă, peste 200 de antreprenori autohtoni au luat parte la instruire, apreciind înalt atât cunoştinţele obţinute, cât şi rezultatele practice.