Tineri din 10 state au participat la conferința internațională dedicată politicilor de tineret din regiunea Marii Negre



conf.shubel50 de tineri din zece state ale regiunii Mării Negre au participat la conferința internațională axată pe politicile de tineret din regiunea Marii Negre. Evenimentul s-a desfășurat la data de 15-16 octombrie 2012, în Chișinău, și a fost organizat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM).

La deschiderea evenimentului a participat Ion Cebanu, Ministrul Tineretului și Sportului, E.S. Dirk Schuebel, Ambasadorul UE în Moldova, și Șefa Biroului Primului-ministru, Lilia Snegureac. Invitații au vorbit despre necesitatea dezvoltării cooperării de tineret la nivel regional și implicarea țărilor din Uniunea Europeană și Parteneriatul Estic în acest proces.

Conferința a fost organizată cu scopul de a evalua mecanismul de funcționare a politicilor de tineret din regiunea Mării Negre, iar la finalul acestui eveniment a fost elaborată o nouă viziune de dezvoltare a parteneriatelor de tineret între țările din regiune.

O componentă importantă a conferinței a fost prezentarea unui studiu care oferă o evaluare a situației tinerilor din cele 9 state din regiunea Marii Negre. Studiul a fost elaborat de către Maxim Pijevskii, expert politici regionale de tineret, și conține o serie de concluzii și recomandări pe diverse aspecte ale domeniului tineret.

La conferință au participat reprezentanți ai institutiilor publice responsabile de tineret cît și a Consiliilor de Tineret din Bulgaria, Belarus, Ukraina, România, Rusia, Turcia, Armenia, Azerbaijan, Georgia și Moldova.

Evenimentul este activitatea de închidere a proiectului "Consolidarea cooperării în domeniul politicilor de tineret în regiunea Mării Negre", implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Consiliile de Tineret din 9 țări ale regiunii Mării Negre. Proiectul este susținut financiar de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și Black Sea Trust for Regional Cooperation. În cadrul proiectului au fost organizate un contact making seminar, stagii ale lucrătorilor de tineret în una din cele 9 țări, precum și elaborat un studiu cu privire la situația tinerilor în regiunea Mării Negre.