PRIMARI SI LIDERI COMUNITARI DIN MAI MULTE LOCALITATI AU PUS IN DISCUTIE IMPORTANTA COOPERARII



Peste 50 de lideri comunitari si reprezentanti ai autoritatilor locale din R. Moldova au discutat joi, 21 februarie, despre importanta cooperarii sectorului social cu cel public, transmite Info-Prim Neo. Participantii la eveniment au reflectat asupra cooperarii lor din ultimele luni, in urma careia au reusit sa produca schimbari semnificative in localitatile din care vin, prin implementarea in parteneriat a 15 proiecte comunitare finantate de USAID/IREX - Programul de dezvoltare participativa a comunitatilor din R. Moldova (CPP). Fiecare din cele 15 proiecte, a fost finantat cu cate 20 mii dolari.

 

Scopul initiativei CPP de dezvoltare a parteneriatului social-public este de a asigura primarii nou-alesi si liderii comunitari cu instrumentele si metodologii care le-ar permite sa consolideze relatiile de cooperare dintre ei.

Oleg Bursuc, manager pentru coordonare interregionala din cadrul CPP a mentionat ca unul din cele m ai apreciabile puncte forte ale intrunirii este faptul ca participantii au ajuns la o viziune comuna si la activitati concrete care vor contribui la amplificarea cooperarii intre sectoarele social si public.

In cadrul conferintei discutiile au fost axate pe modalitatile de recapatare a increderii comunitare. Evenimentul a mai subliniat beneficiile mutuale pentru sectorul social si public de pe urma cooperarii pe diferite dimensiuni si a participarii cetatenesti.

USAID/IREX Programul de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din Republica Moldova a sustinut pana in prezent mai mult de 185 de grupuri comunitare si ONG-uri. CPP este un program de cinci ani pentru dezvoltarea abilitatii grupurilor comunitare si a ONG-urilor de a mobiliza comunitatile, de a pleda si promova schimbarea si de a responsabiliza autoritatile publice. Programul este finantat de catre Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si administrat de catre Consiliul pentru Cerce tari si Schimburi Internationale (IREX).

 

Sursa: Info-Prim Neo