CIJ A EDITAT VOLUMUL "CONFLICTOLOGIE APLICATA PENTRU JURNALISTI"



Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) a editat versiunea in limba romana a cartii "Conflictologie aplicata pentru jurnalisti", care a fost elaborata de Centrul de Jurnalism Extrem al Uniunii Jurnalistilor din Rusia. De asemenea, a fost tiparit si un tiraj suplimentar al versiunii in limba rusa. Seria de articole propusa cititorului este dedicata problemei reflectarii in presa a unor interactiuni conflictuale complexe. Autorii cartii evidentiaza rolul important al mijloacelor de informare in masa in asigurarea dreptului cetatenilor de a afla despre aparitia, dezvoltarea si consecintele conflictelor de importanta sociala. In acest context, specialistii releva ca jurnalistii si redactiile mass-media pot fi si deseori sunt instrumente de acutizare, iar uneori chiar de declansare a conflictelor. Pentru evitarea acestui lucru, in opinia autorilor articolelor, sunt utile cunostintele si aplicarea corecta a teoriei contemporane a conflictelor, respectarea normelor de drept si a eticii profesionale. Articolele analitice din aceasta publicatie se bazeaza pe un larg material practic; autorii au o bogata experienta de participare directa la reglementarea disputelor informationale.

Lucrarea este destinata colaboratorilor mass-media scrise si electronice, lectorilor facultatilor de jurnalism.

Acest volum a fost editat de CIJ in cadrul proiectului Reflectarea diversitatii in mass-media, sustinut financiar de Inaltul Comisariat pentru Minoritati Nationale al OSCE. Tirajul versiunii in limba romana este de o mie de exemplare, iar al versiunii in limba rusa - 400 de exemplare.

Publicatia este distribuita gratuit. Persoanele care doresc sa intre in posesia acesteia se pot adresa la CIJ (str. Sciusev 53, Chisinau).

Cartea este disponibila si in varianta electronica si poate fi accesata pe paginile web a CIJ:

http://www.ijc.md/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=83