O nouă oportunitate de promovarea a modului sănătos de viaţă oferită de Asociația “Tinerii pentru Dreptul la Viață”, filiala Bălți



Asociaţia “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi cu suportul Fundaţiei Est Europene şi a Primăriei mun. Bălţi, pînă la finele lunii iunie 2012, va amenaja în mun. Bălţi un teren de odihnă activă pentru tinerii din cartierul „Gara de Nord”.

Terenul de odihnă activă va fi creat prin instalarea a 10 unităţi sportive de antrenament la aer liber în curtea Liceului teoretic  „Alexandru Ioan Cuza”. Amplasarea geografică a curţii respective va oferi acces elevilor din alte două şcoli, dar şi tinerilor din cartier să beneficieze de oportunitatea oferită de a-şi organiza un mod sănătos de viaţă prin activităţi fizice corespunzătoare vîrstei. Locaţia de amplasare a fost aleasă în urma desfăşurării concursului  „Crescut în suflet un pămînt” la care au participat 7 Centre Municipale pentru Minori şi Tineret (CMMT) în comun cu liceele din cartierele de origine ale Centrelor.  Scopul concursului a constituit amenajarea cu forţele proprii a curţilor de joacă pentru copii şi tineri din preajma CMMT. În urma concursului, CMMT „Brigantina” în parteneriat cu Liceul teoretic  „Alexandru Ioan Cuza” s-au dovedit a fi învingători în special la capitolele „creativitate şi originalitate” şi „implicarea tinerilor în lucrări de amenajare”. De menţionat este faptul că toate CMMT  s-au implicat foarte responsabil şi creativ în cadrul concursului desfăşurat, foarte originale au fost eforturile materializate în produse ale CMMT „Prietenia” şi ale Liceului teoretic „Lucian Blaga”.

Acestă activitate se derulează în cadrul  proiectului  „Creşterea nivelului de implicare şi activism al tinerilor în promovarea unui mod sănătos de viaţă”. realizat de Asociaţia “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia.

alt

Curte amenajată cu forţele proprii de către tinerii

CMMT „Brigantina” & Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza”.