Europa Tinerilor



foto_comunicat40 de tineri din cadrul liceelor din mediul rural vor participa la activităti de educare si constientizare a valorilor europene organizate în cadrul proiectului "Europa tinerilor", implementat de către Asociatia Tinerilor Români din Afara Granitelor (ATRAG) din Iasi cu sprijinul Guvernului României – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu JEF Moldova (Tinerii Europeni Federalisti).

Liceenii vor participa la o tabară educatională în perioada 7-9 mai, la Vadul lui Voda unde vor dezvolta abilităti si competente în domeniul lucrului în echipă si managementului proiectului. De asemenea, de Ziua Europei, tinerii vor participa la workshopul "Cetătenie activă si democratie participativă". Pariticipanti vor beneficia de initiere si consiliere din partea a cinci traineri din România. Totodată, proiectul îsi propune să creeze un liant între tinerii de pe cele două maluri ale Prutului si va intensifica realizarea de proiecte care presupun interactiune si transfer de bune practici si experiente.

"În contextul tendintei Republicii Moldova de integrare europeană, acest proiect vine să contribuie la educarea societătii în scopul întelegerii mecanismelor, valorilor si aspiratiilor Uniunii Europene. Considerăm absolut necesară cultivarea cetăteniei active si democratiei participative în rândul tinerei generatii, care reprezintă viitorul Republicii Moldova. Colaborarea între tinerii de pe cele două maluri ale Prutului în timpul desfăsurării taberei, dar si programul de mentorat desfăsurat ulterior, vor construi relatii interumane la nivelul tinerilor si colaborări viitoare în proiecte comune", a declarat Igor Rotaru, manager proiect.

În etapa următoare, participantii vor pune în practică abilitătile si informatiile dobândite în cadrul taberei, realizând proiecte în localitătile din care provin prin care vor promova cetătenia activă. Echipele cu cele mai reusite proiecte vor câstiga o vacantă de două săptămâni la tabăra Sulina.

Asociatia Tinerilor Români din Afara Granitelor (ATRAG), fondată în 2005, este o organizatie non-guvernamentală, non-profit si apolitică, care are ca scop reprezentarea membrilor ATRAG si a tinerilor români din afara granitelor pe lângă autoritătile românesti, promovarea valorilor culturale si artistice ale etniei românesti din afara granitelor, promovarea spiritului civic în rândul tinerilor din afara granitelor. ATRAG desfăsoară o serie de proiecte menite să contribuie la formarea tinerilor români din afara granitelor pentru a deveni viitori lideri, personalităti complexe, cetăteni fideli sistemului de valori nationale si culturale românesti, oameni de succes în domeniile lor de activitate.

Date de contact:

Manager proiect

Igor Rotaru

+40 754557444 (RO)e-mail: igor_rtr@yahoo.com

Reponsabil de comunicare

Cristina Rotari

+40 753858818 (RO)/ +373 69890989(MD)

e-mail: cris.rotari@gmail.com