Europa tinerilor!



40 de tineri din cadrul liceelor din mediul rural vor participa la activități de educare și conștientizare a valorilor europene organizate în cadrul proiectului “Europa tinerilor”, implementat de către Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) din Iași cu sprijinul Guvernului României – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu JEF Moldova (Tinerii Europeni Federaliști).

Liceenii vor participa la o tabară educațională  în perioada 7-9 mai, la Vadul lui Voda unde vor dezvolta abilități și competențe în domeniul lucrului în echipă și managementului proiectului. De asemenea, de Ziua Europei, tinerii vor participa la workshopul ”Cetățenie activă și democrație participativă”. Pariticipanți vor beneficia de inițiere și consiliere din partea a cinci traineri din România. Totodată, proiectul își propune să creeze un liant între tinerii de pe cele două maluri ale Prutului și va intensifica realizarea de proiecte care presupun interacțiune și transfer de bune practici și experiențe.

În contextul tendinței Republicii Moldova de integrare europeană, acest proiect vine să contribuie la educarea societății în scopul înțelegerii mecanismelor, valorilor și aspirațiilor Uniunii Europene. Considerăm absolut necesară cultivarea cetățeniei active și democrației participative în rândul tinerei generații, care reprezintă viitorul Republicii Moldova. Colaborarea între tinerii de pe cele două maluri ale Prutului în timpul desfășurării taberei, dar și programul de mentorat desfășurat ulterior, vor construi relații interumane la nivelul tinerilor și colaborări viitoare în proiecte comune”, a declarat Igor Rotaru, manager proiect.

În etapa următoare, participanții vor pune în practică abilitățile și informațiile dobândite în cadrul taberei, realizând proiecte în localitățile din care provin prin care vor promova cetățenia activă. Echipele cu cele mai reușite proiecte vor câștiga o vacanță de două săptămâni la tabăra Sulina.

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG), fondată în 2005, este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, care are ca scop reprezentarea membrilor ATRAG și a tinerilor români din afara granițelor pe lângă autoritățile românești, promovarea valorilor culturale și artistice ale etniei românești din afara granițelor, promovarea spiritului civic în rândul tinerilor din afara granițelor. ATRAG desfășoară o serie de proiecte menite să contribuie la formarea tinerilor români din afara granițelor pentru a deveni viitori lideri, personalități complexe, cetățeni fideli sistemului de valori naționale și culturale românești, oameni de succes în domeniile lor de activitate.

Date de contact:


Manager proiect

Igor Rotaru

+40 754557444 (RO)e-mail: igor_rtr@yahoo.com

 

Reponsabil de comunicare

Cristina Rotari

+40 753858818 (RO)/ +373 69890989(MD)

e-mail: cris.rotari@gmail.com

Articol adaugat de: Marcel Butnaru
Alte articole de la acest autor: