Sunt tînăr și optez pentru un Mod Sănătos de Viață



Pentru că martie este luna în care toată lumea trebuie să radieze frumusețe și să răspîndească bunăvoință, dragoste de viață și sănătate, voluntarii Asociației ”Tinerii pentru Dreptul la Viață”, filiala Bălți  au organizat cîteva acțiuni comunitare, implicînd tineri din diferite cartiere ale municipiului. Selectarea cartierelor nu a fost deloc întîmplătoare: în atenția voluntarilor au intrat Centrele Municipale pentru Minori și Tineri. În preajma fiecărui Centru a fost organizat cîte un flash-mob. Astfel, acțiunile comunitare, șapte la număr de altfel, s-au dovedit a fi foarte atractive și au acoperit 360 adolescenți şi tineri ce frecvetează CMMT şi elevi ai instituţiilor de învăţămînt preuniversitar din preajma acestora. Scopul acțiunilor a fost promovarea modului sănătos de viață printre tinerii locuitori ai mun. Bălți și s-au axat pe dezvoltarea activizmului social și informarea vizavi de organizarea concursului ”Crescut în suflet un pămînt”.

Înarmați cu sloganul ”Sunt tînăr și optez pentru un Mod Sănătos de Viață” în calitate de element motivațional, cei 15 voluntari implicați în acțiuni atrăgeau atenția publicului prin intermediului cîntecului și a dansului. Primele acoduri ale melodiei „Недетское время” incitau tinerii care se aflau prin împrejurimi, făcîndu-i să se apropie. Unul cîte unul, voluntarii ieșiau din mulțimea adunată și se uneau într-un dans comun, menit celor ce trebuie să opteze pentru un mod sănătos de viață. Dansul sfîrșea pe neașteptate, iar voluntarii, amestecîndu-se din nou cu mulțimea, răspîndeau materiale informative vizavi de Modul Sănătos de Viaţă şi flyere ce conţineau o scurtă informaţie cu privire la concursul “Crescut în suflet un pămînt”, cît și inițiau discuții despre importanța implicării fiecărui tînăr în viața comunitară.

Acest eveniment este realizat de Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia în cadrul implementării proiectului „Creşterea nivelului de implicare şi de activism a tinerilor în promovarea unui mod sănătos de viaţă