UJM VA RELUA ACTIVITATILE DIN CADRUL SPATIULUI PUBLIC DE DEZBATERI IN AER LIBER



Uniunea Jurnalistilor din Moldova (UJM) va relua activitatile din cadrul Spatiului Public de Dezbateri in aer liber, inaugurat in scuarul Teatrului National de Opera din Chisinau la sfarsitul anului trecut, transmite Info-Prim Neo. Tema primei sesiuni de dezbateri, anuntate pentru duminica, 27 ianuarie, ora 13.00, va fi €ž2008, R. Moldova: incotro?".

Potrivit unui comunicat de presa al UJM, Spatiul Public de dezbateri in aer liber in forma de intruniri cetatenesti a fost initiat in semn de protest fata de politica guvernarii comuniste a R. Moldova care, in contradictoriu cu prevederile constitutionale si ale legislatiei internationale, a impus un monopol asupra mediilor de informare publice si private.

Institutiile mass-media publice, finantate de milioane de contribuabili se afla sub un control abuziv al guvernarii, care a eliminat emisiunile de dezbateri cu participarea larga a intregului spectru social si politic al soci etatii si le-a transformat in structuri de propaganda a propriilor dogme ideologice, se arata in comunicatul semnat de Biroul Permanent al UJM.

UJM anunta ca intrunirile sunt autorizate de Primaria municipiului Chisinau si vor fi organizate in fiecare duminica pe parcursul anului 2008, pana cand Institutia Nationala Publica de Radio si Televiziune - Compania €žTeleradio Moldova" - va fi emancipata politic si va fi recunoscuta de societate ca atare.

Info-Prim Neo