Lansare ghid de bune practici in domeniul transparentei



Avem placerea de a va anunta ca am finalizat ghidul de bune practici in domeniul legii transparentei. Ghidul poate fi gasit pe adresa de facebook: iltransparency.

Acest ghid este rezultatul muncii a 26 de tineri provenind din state ale Uniunii Europene (Polonia, Bulgaria şi România) precum şi din state care nu fac parte din Uniune (Turcia, Armenia, Moldova şi Macedonia). Ghidul a fost realizat in urma proiectului I LOVE TRANSPARENCY!, finantat prin programul YOUTH IN ACTION.

Obiectivele principale ale manifestării au fost: dezvoltarea personală a tinerilor prin educaţie non-formală, prezentarea şi analizarea comparativă a situaţiei transparenţei din administraţia publică în fiecare din ţările participante, identificarea problemelor comune cu care se confruntă acestea şi elaborarea unui ghid de bune practici în domeniul transparenţei, prin care cetăţenii dar şi ONG-urile conştientizeze necesitatea participării în vederea eficientizării funcţionării instituţiilor publice. Pentru stimularea creativităţii, a participarii active, a iniţiativei si a spiritului civic, tinerii participanţi la eveniment au desfăşurat activităţi specifice de educaţie non-formală (ateliere de creaţie şi de lucru, happening-uri, jocuri de grup, întâlniri cu autorităţile locale, seri culturale cu specific naţional pentru fiecare ţară participantă în parte), precum şi sesiuni de educaţie formală şi dialog, realizate de cadre didactice ale Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova. La sfârşitul programului tinerii s-au arătat a fi deosebit de încântaţi de schimburile culturale realizate, de cunoştinţele dobândite şi de conştientizarea unei probleme atât de acute în fiecare din statele lor de provenienţă, manifestându-şi totodată dorinţa de a colabora pe viitor şi în alte proiecte de dezvoltare şi programe europene, în vederea consolidării relaţiilor de prietenie închegate cu ocazia desfăşurării proiectului I LOVE TRANSPARENCY !

Va multumim pentru atentia acordata si speram sa va fie de ajutor!

Madalina Milan

Articol adaugat de: Madalina Milan
Alte articole de la acest autor: