Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Conexiunea generaţiilor prin voluntariat. Final de Exchange, Kobuleti, Georgia



 

 În perioada 10-17 decembrie 2011,   s-a desfăşurat programul de schimb de tineri, „Connecting Generations via Volunteering” în localitatea Kobuleti, Georgia. Patruzeci de tineri din opt ţări au învăţat cum să stabilească legături mai solide între generaţia tînără şi cea în etate.

youth_logo_copy_copy_copy_copy

Programul zilnic includea workshop-uri,  dezbateri şi propunerea de soluţii care ar putea facilita comunicarea între cele două generaţii. Tinerii au vizitat un azil de bătrîni din orăşelul  Batumi, unde au cîntat şi au dansat împreună cu ei. De asemenea, au confecţionat lucruri hand made şi le-au dăruit persoanelor care îşi duc traiul la azilul de bătrîni. La fel, fiecare grup de tineri, din cele opt ţări au prezentat  acţiunile din ţara lor, care se fac pentru a ajuta bătrînii prin intermediul tinerilor. Republica Moldova a  reflectat campaniile sociale a Misiunii Sociale „Diaconia” care organizează campania „Masa Bucuriei” pentru persoanele în etate bolnave sau aflate singure.

Tinerii au învăţat din experieţa altor participanţi, şi au avut ca scop să aplice cele învăţate şi în ţara lor.

Un alt moment esenţial a fost simularea unui grant de milioane de euro oferit de Uniunea Euroeană pentru Asociaţia Tinerilor Europeni şi pentru o asociaţie de bătrîni. Amebele echipe trebuiau să vină cu exemple concrete care să argumenteze că anume lor li se cuvinte procentajul cel mai mare din sumă.  Finalul a fost unul de compromis!

Participanţii au veit cu idei de alte proiecte, precum „Arta şi creativitatea. Stil de viaţă pentru tineri”  sau „Salvăm economia Uniunea Europeană” care speră să le implementeze cu succes.  Participanţii au venit din Olanda, Spania, Turcia, Ucraina, Georgia, Moldova, Letonia, Suedia. Ţara noasră a fost reprezentată de Stela Cudalb, Tatiana Turculeţ, Alexandra Duldieva, Natalia Timoşciuc şi subsemnata! 

 

 Iuliana Mămăligă