Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Oraşul Floreşti a găzduit o campanie despre discriminarea femeilor în cîmpul muncii



 La data de 30 noiembrie 2011, în oraşul Floreşti a fost demarată campania de informare  privind discriminarea femeilor în cîmpul muncii.  Populaţia participantă, tineri şi adulţi de o potrivă au aflat mai multe despre acest fenomen care afectează societatea noastră.

 

  Fiind  îndrumaţi de voluntarii Liceului Teoretic “Miron Costin” din Floreşti,   oamenii au  dezbătut respectivul subiect, aducînd diverse idei referitoare la discriminare. Maxim Anenco,  Maria Gavriliuc, Olesea Rotaru, Cătălina Novac şi Victoria Varaniţa au fost tinerii care s-au oferit voluntar să îi informeze pe floreşteni despre impactul discriminării femeilor în cîmpul muncii şi să  propună soluţii de rezolvare a problemei respective.  Aceştia au fost încîntaţi de eveniment şi au spus că vor depune eforturi pentru a informa populaţia despre această situaţie. 

Întrebaţi ce este discriminarea, majoritatea cetăţenilor au spus că acest termen este relativ nou pentru ei şi au solicitat de la voluntari ca să li să  se explice ce înseamnă discriminarea.

Populaţia mai în vîrstă a fost mai receptivă la discuţii cu tinerii, chiar dacă majoritatea din ei au spus că nu există driscriminare în cîmpul muncii. 

Oamenii au încercat să vină cu soluţii pentru combaterea acestui fenomen negativ. Printre ele se numără şi propuneri de rezolvare  precum  discuţia în familie a soţilor pentru unirea eforturilor şi găsirea anumitor variante de angajare. O altă idee vehiculată a fost şi acea de grupare a femeilor care lucrează la acelaşi loc de muncă şi redactarea unei plîngeri în cazul în care se simt discriminate.

Campania de informare desfăşurată astăzi la Floreşti, a fost ultima activitate de acest gen  organizată în cadrul proiectului. Au mai fost campanii de acest fel  în Orhei, Şoldăneşti şi Rezina.

Organizatorii  speră  că aceasta activitate a devenit importantă prin mesajul adus populaţiei cu privire la existenţa fenomenului de discrminare în cîmpul muncii şi la angajare în cîmpul muncii, iar materialele informaţionale distribuite vor constitui primii paşi de schimbare a situaţiei în localităţile implicate în proiect.  Activităţile care urmează a fi desfăşurate ulterior se vor axa direct pe identificarea femeilor în angajare în cîmpul muncii, care vor contribui la atingerea unor rezultate concrete.

 Iuliana Mămăligă