60 de tineri sunt aşteptaţi să vină în lumea ideilor



Asociaţia Obştească „Institutul IDEA” a lansat cea de-a doua ediţie a proiectului „Academia Ideilor”. Astfel, 60 de tineri sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele pentru a participa alături de alţi tineri la Academie, unde vor avea posibilitatea să genereze noi idei, să participe la dezbateri şi trainguri, unde vor putea să-şi expună ideile referitor la soluţionarea problemelor cu care se confruntă.

Director de proiect al „Academia Ideilor II”, membru al Asociaţiei Obşteşti „Institutul IDEA”, Victoria Bounegru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Academia Ideilor II este un concept dezvoltat de către Asociaţie”. Primul proiect sau „Academia Ideilor I” a fost conceput în perioada iulie-august 2010 şi implementat în perioada octombrie 2010 – mai 2011.

„Scopul proiectului „Academia Ideilor II” este de a reuni în cadrul unor activităţi comune 30 de tineri din Chişinău cu vârsta cuprinsă între 18-26 de ani, care timp de opt luni, perioada octombrie-mai, vor discuta în cadrul unui club de dezbateri şi vor genera multe idei tematice din domeniul socio-economic”, a menţionat Victoria Bounegru. Astfel, pe parcursul training-urilor, vor fi identificate opt probleme cu care se confruntă tinerii şi vor fi găsite soluţiile pentru acestea.

„Academia Ideilor II” va demara de asemenea şi în Bălţi şi aceasta presupune participarea a încă 30 de tineri din acest municipiu Bălţi „Academia Ideilor II”.

Victoria Bounegru a remarcat că proiectul prevede patru evenimente publice, în cadrul cărora cei 60 de tineri vor organiza evenimente publice şi conferinţe de presă, în care vor prezenta rezultatele obţinute pe parcursul modulelor.

„Proiectul Academiei este un curs de educaţie non-formală, ceea ce presupune că tinerii membri ai Academiei Ideilor se vor întruni în fiecare sâmbătă, de la ora 10.00-13.00, unde vor avea posibilitatea să participe la un şir de discuţii cu experţi şi specialişti din diferite domenii. De asemenea, vor fi invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi specialişti în domeniul organizare, agricultură, comerţ. Scopul proiectului este de a creşte tineri activi în domeniul socio-economic care vor genera idei şi, după posibilităţi, le vor implementa în realitate”, a spus Victoria Bounegru.

Coordonatorul PR al proiectului Academia Ideilor II, Dana Muntean, a menţionat că în cadrul procesului de aplicare, tinerii vor trebui să completeze un formular, după care vor fi selectaţi în baza criteriilor stabilite. „E bine să aplicaţi la acest proiect şi deoarece în cadrul lui veţi avea posibilitatea să interacţionaţi cu tineri care vor schimbarea şi ştiu cum să o facă, precum şi cu experţi interesanţi”, a menţionat Dana Muntean.

CV-urile şi formularele vor putea fi depuse până pe data de 16 septembrie, când va fi demarat proiectul în ambele oraşe.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Academia de Studii Economice, Asociaţia Obştească „Pro Business Nord”, fiind susţinut financiar de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

 

http://info-prim.md