Două ONG-uri din Moldova şi România lansează proiectul ,,Împreună pentru Copii”



Asociaţia Obştească ,,CCF Moldova – copil, comunitate, familie” din Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Alternative Sociale” din România, au dat startul proiectului ,,Împreună pentru Copii”. Obiectivul principal al proiectului este să contribuie la eficientizarea sistemului de protecţie a copilului în raioanele Cantemir şi Leova (Moldova) şi din judeţul Iaşi (România), prin promovarea interacţiunii reţelelor de profesionişti din domeniu, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al AO CCF.

În cadrul proiectului vor fi create grupuri mixte de experţi, vor fi desfăşurate conferinţe, traininguri etc., în care vor fi implicaţi peste 200 de specialişti. De asemenea, sunt preconizate 5 vizite de studiu în Republica Moldova şi România pentru circa 80 de profesionişti.


Printre activităţi se numără şi organizarea unei conferinţe internaţionale, cu 60 participanţi din aria de implementare a proiectului, dar şi din alte regiuni. Totodată, la sfârşitul proiectului va exista un model de parteneriat între profesioniştii din regiunile vizate, capabil să identifice şi să împărtăşească soluţii comune la probleme comune. Va fi elaborat şi un ghid transfrontalier de bune de bune practici, care va fi distribuit în 300 de exemplare.

Beneficiarii finali ai proiectului vor fi mii de copii şi familii din zona de implementare a proiectului, care vor primi servicii de protecţie eficientizate ca urmare a dezvoltării cunoştinţelor, abilităţilor şi atitudinilor profesioniştilor din domeniul social.

Proiectul este parte a Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat, co-finanţat de ţările participante în cadrul programului, finanţat de Uniunea Europeană. Suma proiectului este de 166 210 de euro. 

 

http://info-prim.md