A FOST LANSAT UN STUDIU DESPRE SOCIETATEA CIVILA DIN REPUBLICA MOLDOVA



ngostudyundp.jpgStudiul privind dezvoltarea organizatiilor neguvernamentale din Republica Moldova, prezentat la Chisinau in cadrul Conferintei Nationale "Dezvoltarea financiara durabila a organizatiilor societatii civile in Republica Moldova: prezent si perspective", ofera acum o imagine de ansamblu a unui sector care a cunoscut o evolutie fragmentata, de la inregistrarea primelor asociatii obstesti, la inceputul anilor 90, pana astazi cand exista peste 7000 de ONG-uri.

Analiza semnata de un grup de experti nationali releva potentialul ONG-urilor din Moldova ca parteneri ai institutiilor publice si ai mediului de afaceri, identificand totodata vulnerabilitatea ONG-urilor din perspectiva dependentei financiare de institutiile donatoare sau din cea a lipsei de continuitate in activitatea lor.

Elena Mocanu, vice-Ministrul Justitiei, a afirmat ca:"constatarile studiului demonstreaza ca este nevoie de o imbunatatire a cadrului legal ce reglementeaza activitatea organizatiilor necomerciale din tara, astfel incat acestea sa poata beneficia atat de sprijinul autoritatilor central si locale, cat si de sustinerea sectorului privat. Acest efort pe care urmeaza sa-l depunem impreuna cu societatea civila raspunde si optiunii europene a Republicii Moldova."

Studiul privind dezvoltarea ONG-urilor din Republica Moldova a fost realizat in cadrul proiectului PNUD Moldova "Dezvoltarea durabilitatii finaciare a organizatiilor societatii civile in Republica Moldova" cu suportul Fundatiei Soros-Moldova.

Proiectul PNUD Moldova "Dezvoltarea durabilitatii finaciare a organizatiilor societatii civile in Republica Moldova", contribuie la crearea unui mediu favorabil dezvoltarii sectorului neguvernamental din stat. Studiul privind dezvoltarea ONG-urilor din Republica Moldova va putea fi accesat si pe site-ul: www.undp.md.

 

Descarca studiul in format electronic aici.

 

Sursa: www.europa.md