FEMEILE SUNT CELE CARE SOLICITA CEL MAI DES ASISTENTA CLINICILOR JURIDICE



calling_woman.jpgFemeile sunt cele care solicita cel mai des asistenta clinicilor juridice din Moldova - sustine Olga Straton, director executiv al Asociatiei pentru promovarea clinicelor juridice din Moldova (APCJM).

Ea a precizat pentru DECA-press ca in primele zece luni ale anului curent clinicile juridice din Moldova au oferit asistenta la 1 214 persoane, femeile constituind 676 din aceasta cifra (55%). Olga Straton afirma ca barbatii au adresat 531 de plangeri (44%), iar 7 (1%) - persoanele juridice.

Clinicile juridice au oferit cel mai mare volum de asistenta in domeniul dreptului funciar - 17%, probleme legate de mostenire - 13%, legislatia ce tine de familie - 13%, dreptul muncii - 11% si protectia sociala -13%, legislatia din domeniul administrativ - 9% etc.

€žChiar daca a fost adoptata Legea privind acordarea asistentei juridice gratuite garantate de stat, populatia continua sa se adreseze dupa ajutor la clinici. De aici reiese ca populatia are nevoie de serviciile acestor clinici si APCJM va depune eforturi maxime pentru a promova si a sustine dezvoltarea fiecarei clinici in parte", a spus Olga Straton

 

Sursa: DECA-press