AUTORITATILE SI SECTORUL ASOCIATIV DIN UNGHENI S-AU ANGAJAT SA PROMOVEZE POLITICI SOCIALE COMUNE



Sectorul asociativ, reprezentat de Centrul Regional de Dezvoltare Durabila, si autoritatile publice locale, reprezentate de Consiliul raional si Consiliul orasenesc Ungheni, si-au dat mana pentru ca in comun sa promoveze si sa implementeze politici si servicii sociale, menite sa reduca saracia, transmite reporterul din teritoriu al Agentiei DECA-press.

Acesti actori comunitari au semnat un Memorandum de cooperare in domeniul social, care prevede un parteneriat continuu si eficient. Semnatarii si-au propus sa dezvolte piata serviciilor sociale, sa imbunatateasca calitatea acestora. Totodata, vor fi promovate si dezvoltate activitatile de voluntariat, va fi mobilizata comunitatea in vederea identificarii problemelor sociale locale si solutionarii acestora.

Centrul Regional de Dezvoltare Durabila va delega un reprezentant al sau sa participe la sedintele comisiilor pe probleme sociale ale celor doua consilii. Consiliul raional si cel orasenesc Ungheni, vor desemna, la randul lor, cate o persoana de contact competenta in domeniul protectiei sociale, care va fi responsabila de cooperarea cu Centrul respectiv.

Memorandumul este valabil pe un termen nelimitat, cu posibilitatea de a fi revizuit sau extins in caz de necesitate.

Sursa: DECA-press