AMBASADA SUA CONTINUA PROGRAMUL DE GRANTURI MICI IN SPRIJINUL DEMOCRATIEI



Ambasada SUA in Moldova a anuntat primirea proiectelor in cadrul Programului de Granturi Mici in Sprijinul Democratiei.

Surse din ambasada au comunicat Agentiei INFOTAG ca vor fi studiate proiectele privind dezvoltarea proceselor deschise, pluraliste si democratice la nivel local; participarea societatii la procesul decizional; presa independenta, accesul liber la informatii, transparenta in Guvern; educatia civica, consolidarea sectorului neguvernamental si dezvoltarea organizatiilor democratice; combaterea coruptiei; rezolvarea conflictelor; dezvoltarea economiei de piata si a reformelor economice.

Granturile vor fi acordate organizatiilor neguvernamentale si necomerciale, institutiilor de presa independente, inregistrate oficial in Moldova. Programul nu finanteaza asistenta umanitara sau activitati de caritate; actiuni politice sau de partid; cercetari stiintifice; conferinte sau deplasari individuale peste hotare; activitati de comert; proiecte de sustinere a dezvoltarii initiale a organizatiei. Informatii suplimentare, cerintele si formularele standard ale solicitarilor se potgasi pe site-ul http://russian.moldova.usembassy.gov/democracy_grants.html

INFOTAG precizeaza: Programul a fost lansat in anul 1994, cu titlu de mecanism prin care ambasadele SUA pot sprijini dezvoltarea democratiei in tarile din Europa Centrala si de Est, Eurasia, CSI. In Moldova, programul activeaza din anul 1996. In 10 ani, Ambasada SUA a alocat in cadrul programului peste $2,3 milioane, cu care au fost finantate circa 430 de proiecte. In total, circa 600 de ONG-uri au participat la concursurile anuntate. Suma maxima a unui grant este de $24 mii, iar cel mai des pentru realizarea proiectelor se ofera granturi de $3-5 mii.

Sursa: Infotag