Ora Planetei - Intrecerea cu timpul

Untitled-1Ora Pământului se ia la întrecere cu timpul şi cu întrerupătorul de energie electrică

O serie de acţiuni publice şi individuale au fost dezvăluite cu ocazia lansării mondiale a campaniei Ora Pământului care trece la o nouă etapă: întrecerea cu timpul.

SINGAPORE: Co-fondatorul şi directorul executiv al campaniei Ora Pământului, Andy Ridley, a anunţat o serie de acţiuni ecologice publice şi individuale precum şi lansarea unei platforme dinamice online pentru a marca lansarea mondială a campaniei Ora Pământului, Întrecerea cu Timpul.

Întrecerea cu Timpul dă startul unei noi etape pentru mişcarea Orei Pământului. În anul 2010 sute de milioane de oameni din toată lumea au participat la Ora Pământului, dar stingerea luminii a fost doar începutul. În acest an, Ora Pământului le cere oamenilor să iniţieze şi să susţină acţiuni de mare sau mică amploare pentru viitorul planetei noastre.
Jim Leape, directorul general al WWF, a declarat pentru presă următoarele: "Provocările cu care se confruntă planeta noastră sunt imense, dar nu trebuie să subestimăm posibilitatea schimbării atunci când facem faţă acestor provocări având un ţel comun. Sute de milioane de oameni din toată lumea ne-au ajutat să ne dăm seama ce putem realiza. A venit timpul să ne luăm la întrecere cu timpul şi să arătăm ceea ce putem face noi oamenii pentru planetă".

Platforma online www.earthhour.org/beyondthehour va înregistra şi le va permite persoanelor, guvernelor şi organizaţiilor din toată lumea să împărtăşească tuturor acţiunile întreprinse, jucând rolul unei unelte ce are menirea să prezinte şi să inspire oamenii să protejeze lucrul pe care îl avem cu toţii în comun – planeta noastră.
"Această platformă are la bază ideea de social-media" a spus Ridley. "Social-media va juca un rol crucial pentru Ora Pământului 2011, permiţându-ne să ne conectăm cu milioane de oameni dedicaţi să întreprindă acţiuni de durată pentru protejarea planetei".

Platforma creată de Leo Burnett a fost tradusă în 11 limbi şi integrată pe majoritatea reţelelor sociale inclusiv: Facebook, Twitter, Mixi, Myspace, Odnoklassniki, Cloob, Orkut, Qzone, RenRen, Vkontakte, Maktoob, Skyrock, Xing şi Zing. Mai mult de 1000 de acţiuni au fost postate pe platforma dinamică online.

"Fiecare din noi are puterea să facă o schimbare: un director executiv poate să schimbe o organizaţie, un copil de 7 ani poate schimba o clasă, iar un preşedinte poate schimba o ţară. Ceea ce am anunţat noi astăzi este doar începutul" a declarat Ridley. "Doar prin acţiunile colective ale indivizilor şi organizaţiilor vom reuşi să facem cu adevărat diferenţa, de aceea îndemnăm oamenii din toată lumea să împărtăşească modul în care se vor lua la întrecere cu timpul la această Oră a Pământului".

Republica Moldova ia parte la acest eveniment internaţional din 2008. Anul acesta de asemenea venim cu un îndemn către toate organizaţiile statale şi nonguvernamentale, directori de întreprinderi sau lucrători simpli, elevi sau profesori – lasă planeta să respire, deconectează toate sursele de energie electrică şi vin-o cu noi în seara zilei de 26 martie, ora 20:30 în parcul Dendrariu. Timp de o oră vei participa la un spectacol pe întuneric, vei afla că se poate, vei cunoaşte cum poţ Tu să începi schimbarea.

Aşteptam în continuare declaraţii de solidarizare şi ne adresăm tuturor să informeze despre eveniment persoanele din mediu său, fie că e vorba de familie, prieteni, colegi de muncă, vecini, sau chiar necunoscuţi!Mai multe persoane informate, mai multa eficienţă!

Să fim împreună pentru acel bun pe care îl avem în comun cu toţii: PLANETA!

Pentru detalii:

http://oraplanetei.greenmedia.md
069443555 - Rodica Negură
salvaeco.org@gmail.com

Articol adaugat de: Rodica Negura
Alte articole: