Au învins boala cu ajutorul Fundaţiei Edelweiss



Familiile a două persoane grav bolnave, care în 2010 au fost ajutate de Fundaţia Edelweiss cu banii necesari pentru intervenţii chirurgicale în străinătate, l-au vizitat miercuri, 23 februarie, pe fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova pentru a împărtăşi bucuria însănătoşirii copiilor lor, notează Info-Prim Neo cu referire la Departamentul relaţii publice al Fundaţiei. 

Noemi Ursan şi Daniela Langa, cu susţinerea financiară a Edelweiss, au suportat în anul 2010 intervenţii chirurgicale complicate care le-au salvat viaţa. 

Noemi are 2 ani şi s-a născut cu viciu cardiac grav: avea valvele încrucişate şi insuficienţă de oxigen în sânge. Pentru a-i salva viaţa, fetiţa avea nevoie de o proteză cardiacă. Cu suportul Fundaţiei Edelweiss, Noemi a primit această proteză, fiind operată la spitalul "Niguarda" în Milano, Italia. 

Daniela în curând va împlini 19 ani. În 2002, i-a fost depistată o tumoare la creier, care a împiedicat-o să-şi urmeze studiile. Cu suportul Fundaţiei Edelweiss, Daniela a fost operată în 2010 în Istanbul, Turcia şi acum se poate bucura de o viaţă normală. 

Familiile celor două fete au ţinut să-i mulţumească încă echipei Edelweiss pentru bucuria de a-şi vedea acum copiii sănătoşi. În semn de mulţumire Daniela Langa i-a înmânat lui Vlad Plahotniuc un cadou confecţionat de ea care reprezintă o decoraţie din mărgele. Vlad Plahotniuc le-a înmânat şi-a exprimat speranţa că această reuşită le va permite să se uite cu speranţă în viitor atât părinţilor, cât şi fetelor însănătoşite.

 

http://info-prim.md