Cea mai practică activitate din ţara a avut loc azi la Cahul!!



Cea mai practică activitate din ţara a avut loc azi la Cahul!!

Centrul de Resurse şi Consultanţă ONG „Ograda Noastră” informează: azi 21 ianuarie 2011 în or. Cahul a avut loc un eveniment în premieră pentru regiunea Cahul: atelier de lucru super practic pe elaborarea de polivici publice locale. Scopul activităţii a fost instruirea activiştilor locali în vederea elaborării unui plan local de acţiuni pentru minorităţile naţionale din r-ul Cahul.

Activitatea face parte din proiectul : „Construim democraţia acasă: sprijinim dialogul interetnic şi cooperarea interculturală” realizată cu sprijinul Ambasadei SUA la Chişinău.

În cadrul evenimentului au participat circa 16 persoane, reprezentanţi a mai multor minorităţi naţionale din r-ul Cahul (cehi, bulgari, evrei, romi, nemţi, ucraineni, găgăuzi).

Atelierul a fost structurat din două etape. Prima etapă având ca scop familiarizarea cu situaţia minorităţilor naţionale la nivel naţional şi local. În calitate de experţi invitaţi la eveniment au fost Danilceac Oleg - prorectorul Universităţii de Stat din Cahul şi Igor Pivovar - expert în relaţii interetnice.

A doua parte a evenimentului a purtat un caracter practic-aplicativ; a fost iniţiată o sesiune de lucru tematic privind problemele identificate prin prisma elementelor de polivici publice. Voluntarul Corpului Păcii -Naima Perkins a vorbit despre impouvanţa spiritului de participare şi al activismului civic. Pe tot procersul elaborării de polivici publice.

Participanţii au avut posibilitatea să exerseze practicile procedurii creării unui plan de acţiuni beneficiind de consultanţa şi recomnadările experiţilor specializaţi, fapt care a avut un impact imediat asupra participanţilor. Liderii mai multor organizaţii au manaifestat entuziasm deosebit faţă de aceast tip de activitate apreciind iniţiativa dată.

Este de menţionat că după părerea exăerţilor astfel de evenimet a fost organizat pentru prima dată în raionul Cahul şi în Republica Moldova per ansamblu.

Momentul imediat ulterior al acestui evenimet este finalizarea planului de acţiuni început şi transmiterea acestuia către Autorităţile Publice Locale.

21_Ian_2011_2

21_Ian_2011_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tatiana Costev

Centrul de Resurse şi Consultanţă

„Ograda Noastră” ONG
Blv. Victoriei 18, oficiul 4
Cahul, MD-3900
Republica Moldova
Tel./fax +373 299 33270
E-mail: info@ogradanoastra.org
http://ogradanoastra.org