Un finalist „iTineret – Viitorul începe cu tine” a reuşit să asigure liceul său cu reţea Wi-Fi



Veaceslav Creţu, finalist al concursului naţional “iTineret – Viitorul începe cu tine” ediţia I, a reuşit să asigure în liceul teoretic “Zîmbreni” din raionul Ialoveni o reţea de calculatoare interconectate la Internet fără fir, Wireless(Wi-Fi) LAN.

Asigurarea liceului din Zîmbreni cu reţea Wi-Fi a fost posibilă datorită iniţiativei lui Veaceslav, care împreună cu alţi doi colegi de liceu, Dorin Cărare şi Pavel Cazacu, au participat şi au câştigat un grant în valoare de 2000 de lei din partea „Fondului pentru Tineri Ialoveni”, în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri.

În implementarea proiectului cei trei tineri au format grupul de iniţiativă “Inovatorii”, fiind susţinuţi de Aurelia Paladi, profesoară de informatică şi de primăria comunei Zîmbreni, care a mai oferit încă 700 de lei pentru proiect. Implementarea proiectului a început la 8 noiembrie curent şi a cuprins activităţi legate de partea tehnică şi cursuri pentru profesori despre utilizarea internetului şi importanţa lui în facilitarea procesului de studiu.

Proiectul a fost lansat oficial la 7 decembrie curent. La evenimentul de lansare a fost prezentă echipa organizatorică a concursului “iTineret – Viitorul începe cu tine”, reprezentanţi ai MTIC, elevi, profesori şi directoarea liceului, Varvara Stavri.

“Am rămas plăcut surprins de succesele tinerilor. Mă bucur că există o continuitate a concursului „iTineret – Viitorul începe cu tine” şi că prinde rădăcini şi în zonele rurale”, a menţionat Ion Zubco, membru al echipei organizatorice „iTineret”

Proiectul are ca scop dezvoltarea şi progresul domeniului informaţional în liceu. Proiectul va facilita însuşirea curriculum-ului la toate disciplinele şcolare prin referinţa la fluxul de informaţie stocat în Internet - prezentări 3D, grafice, experimente, filme tematice etc.

„Wireless (Wi-Fi) în liceu” este primul proiect de acest fel implementat în instituţiile de învățământ din raionul Ialoveni. Proiectul este realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondul pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.

„iTineret – Viitorul începe cu tine” este un concurs naţional în domeniul tehnologiilor informaţionale, adresat elevilor şi studenţilor, cetăţeni ai Republicii Moldova. Concursul este la a doua ediţie şi se desfăşoară în perioada septembrie 2010 – iulie 2011 sub patronajul Ministrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

Sponsori: StarNet, Moldtelecom, Moldcell, Microsoft, Evisoft, Suncommunications, Î.S. CRIS Registru, Î.S. Centrul Naţional pentru frecvenţe radio, Î.S. MoldData.

Partneri informaţionali: Unimedia, AllFun, Privesc.eu

Pentru detalii: www.itineret.md