Tineri premiați la „Gala premiilor pentru tineret 2010”



Laptop-uri și mii de lei au fost oferite unui grup de tineri. Evenimentul a avut loc astăzi, în cadrul concursului național al tinerilor performanți, încoronat de Gala Premiilor pentru Tineret 2010.

În cadrul concursului au fost înmânate mai multe premii speciale în valoare de cîte 1000 lei și cîte un laptop. Crina Popescu elevă în calasa a 12-a la Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu"a primit premiu pentru merite deosebite în domeniul literaturii și artei. Câte 12 mii lei și cîte un laptop au primit Hâncu Maria și Zbârnea Elena. Premiați au fost și tineri cu performanțe în domeniul știință și tehnică: Boldescu Veaceslav, Cotoman Tatiana, Curoșu Nicu și Stici Ivan. Pentru Activism Civic: Graur Eugeniu și Hâncu Damian.

Comisia de apreciere a fost condusă de academicianul Nicolaie Dabija. La eveniment a participat și președintele-interimar Mihai Ghimpu, care a menționat că toate proiectele iniţiate şi realizate de tineri pe parcursul ultimului an demonstrează că Republica Moldova dispune de un potenţial uman imens, care trebuie valorificat pentru reformarea statului nostru şi transformarea lui într-un stat european şi prosper.

"Trăiţi cu capul sus şi mîndriţivă că sunteţi urmaşii lui Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Grigore Vieru şi alte personalităţi marcante ale poporului nostru, care pe tot parcursul vieţii lor au luptat şi apărat valorile naţionale ale neamului nostru", a menţionat președintele.

În cadrul aceluiași eveniment, Mihai Ghimpu a înmînat premiul „Capitala Tineretului 2011” oraşului Ungheni, desemnat învingător de un juriu format din reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova şi reprezentanţa Organizaţiei Naţiunilor Unite în Moldova.

 

moldova.org