Clubul tinerilor documentalişti în acţiune



 

_014

Doar prin munca vom progresa. Rutina ne-a făcut nepăsători la ceea ce se întâmpla in jurul nostru. Nu in fiecare zi viata si societatea ne oferă ocazii pentru a ne manifesta si a ne atinge scopurile, deaceea trebuie sa ne agăţam de fiecare posibilitate. Noua generaţie are nevoie de motivaţie, de activităţi, de mobilitate. Activităţile incluse în proiectul "Media Lab (stage One)"a trezit în noi dorinţa de a face ceva, dorinţa de a crea, de a aduce unele metamorfoze in societatea actuala. 

Acest proiect, care este o inţiativă a Asociaţieii Obşteşti "Pro Art" din Cahul, finanţat de Ambasada Statelor Unite, îl percepem ca pe o oportunitatea de a ne dezvolta capacităţile. Dorim prin intermediul programei organizate sa ne afirmam, sa  ne integram in rândul celor ce dau dovada de creativitate si productivitate.

Participarea activa in cadrul proiectului ne va dezvolta unele competente si abilitaţi de care vom avea nevoie pentru ascensiune.Acţiunile întreprinse nu ne dezvolta doar pe plan profesional, dar si de personalitate. Spiritul de echipa, integrarea într-un cerc de oameni diferit de cel de pana acum contribuie la schimbarea unor nuanţe de mentalitate.Totodată vedem aceasta activitate ca pe un alt mod de dobândire a informaţiei, diferit de cel obişnuit. Datorită îndrumătorilor experimentaţi in domeniul dat (coordonatorul proiectului Dl Danilceac Oleg, este laureatul multor concursuri de filme documentare de talie naţională şi internaţională) acumularea cunoştinţelor este mai facila si accesibila noua.Daca iniţial nu aveam idee de ce se petrece aici, acum începem a înţelege ce, cum si cu ce se „mănâncă”. Pe parcursul unui curs apar multe neclarităţi: ceea ce tine de crearea scenariului, de filmare, montare. Insa persoanele competente care ne dirijează găsesc modalităţile şi forţele necesare pentru a aduce claritatea. O situaţie mai greu de depăşit a fost si continua sa fie, de fapt, ceea ce tine de tehnica si de filmare. Consideram ca prin curiozitate si munca vor dispărea toate incertitudinile care apar pe parcurs. Ceea ce încercam sa transpunem in ce facem reflecta gândurile noastre, ideile noastre, aspiraţiile noastre.

Speram ca începutul va fi de bun augur si ne punem mari speranţe in ceea ce încercam sa facem.

 

 

Cazan Irina,

Voluntar AO “Pro Art” Cahul

proartcahul@yahoo.com