Congresul Societăţii Civile vrea să afle „unde se duc banii destinaţi sinistraţilor”



Congresul Societăţii Civile a creat o comisie pentru monitorizarea banilor destinaţi sinistraţilor. Membrii organizaţiei se declară hotărâţi să ducă misiunea până la capăt în pofida faptului că Ministerul Finanţelor i-a îndemnat „să nu se bage”, a declarat coordonatorul Congresului, Iurii Parfionov la o conferinţă de presă, marţi, 24 august, citat de Info-Prim Neo. 

„Chiar dacă nu ni s-a permis, noi oricum vom găsi toate căile posibile pentru a afla adevărul”, a menţionat Parfionov. 

El susţine că banii care au fost acumulaţi pentru sinistraţi se duc în buzunarele mai multor politicieni. De aceeaşi părere este şi membrul Congresului, Valerii Mihailiuc, care se arată convins că până în noiembrie nu vor fi construite cele 560 de case, aşa cum le-au promis autorităţile. 

Un alt coordonator al Congresului, Serghei Danail, a declarat că referendumul din 5 septembrie va fi falsificat şi că deja se ştie cine va câştiga la alegerile prezidenţiale. „Nu în zadar sunt afişate atâtea panouri cu publicitate electorală, ei sunt convinşi că vor câştiga”, a precizat Serghei Danail. 

Congresul Societăţii Civile consideră că doar 20 % din populaţie este interesată de referendum. Iar în timp de 10 luni, actuala guvernare n-a schimbat nimic în ţară. „Preţurile la toate produsele au crescut, numărul şomerilor, de asemenea, este în creştere, iar exportul produselor noastre peste hotare este în scădere, iată care este realitatea de astăzi”, spune Iurie Parfionov.

Congresul Societăţii Civile a fost creat în ianuarie 2009 şi include în total 35 de asociaţii obşteşti, inclusiv din UTA Găgăuzia şi din regiunea transnistreană.

 

Info-Prim Neo