Dance For Life a revenit



Datorită  AIDS Foundation East West, proiectul “Dance For Life” revine în ţară cu noi puteri, noi încercări creative de a promova modul sănătos de viaţă şi noi provocări pentru tinerii activi şi dornici de acţiune.

În calitate de reprezentant al celor tineri şi activi din capitala de nord a Moldovei, în perioada 10-14 august, am fost iniţiată în diversele aspecte ce ţin de scopul şi obiectivele proiectului internaţional “ Dance For Life”, am fost informată referitor la căile de transmitere  HIV şi metodele de protecţie, pentru ca, la finalul trainingului, să devin Agent al Schimbării alături de alţi 20 de tineri din diferite regiuni ale Moldovei.

Cele 4 zile petrecute la baza de odihna “La Popas“, de lîngă satul Molovata Nouă, au fost  moderate de traineri cu bogată experienţă în domeniu din Rusia şi Ukraina. Discuţiile au fost focusate pe trei teme de importanţă majoră, aflate într–o corelaţie şi interdependenţă obiectvă: HIV/SIDA, profilaxia drogurilor, educaţia sexuală (igiena personală). De asemenea, am invăţat dansul “dance4life drill“, care este simbolul proiectului. De obicei, în timpul dansului, tinerii rostesc anumite cuvinte în engleză; noi, tinerii din Moldova, am adăugat elemente ale  dansului popular şi  cuvinte din limba maternă.

Am revenit acasă plină de entuziasm, dorinţă şi responsabilitate: va trebui, alături de alţi colegi ai mei, să particip la organizarea “Dance For Life“ în Bălţi. Fiind uniţi de un scop comun NOI vom dansa pentru viaţă.

Nicoleta Cirimpei,

Voluntar, Asociaţia “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”,  Bălţi

 

http://tdvbalti.wordpress.com