Societatea civila cauta solutii la provocarile globale in cadrul CIVICUS World Assemby



CIVICUS World Assembly, are loc la Montreal in perioada 20 - 23 august 2010 si reuneste reprezentati ai societatii civile din intreaga lume ce vor sa gaseasca solutii la provocarile globale cu care lumea se confrunta astazi.

Printre organizatiile prezente la eveniment vor fi Amnesty, BBC, Global Call to Action against Poverty (GCAP), Greenpeace, FMI, Oxfam Canada, UNHCR, UNV si Banca Mondiala. Kumi Naidoo, directorului executiv al Greenpeace, si Salil Shetty, Secretar General Amnesty, se vor afla printre alti 20 de vorbitori ce se vor adresa celor peste 500 de participanti prezenti la conferinta in Montreal.

Aceasta editie a Adunarii Mondiale “CIVICUS” este o sansa de a reaprinde dialogul in domeniul justitiei economice, justitiei climatice si al eficientei de dezvoltare si sa gaseasca solutii creative pentru a aborda cauzele profunde ale acestor probleme. Este, de asemenea, un mediu propice pentru a promova o mai mare participare a societatii civile in gasirea de solutii la aceste si alte probleme globale. Prin urmare, tema generala a Adunarii Mondiale este "Sa actionam impreuna pentru o lume mai dreapta".

Acest eveniment se afla la cea de-a 9-a editie, dar primul din cele trei ce au loc anual la Montreal.

"Singura modalitate de a aborda nedreptatile economice si climatice, cauzate de imprudenta abuzului de putere si incalcarea flagranta a drepturilor omului de catre guverne si corporatii, este ca oamenii obisnuiti din intreaga lume sa isi ceara drepturile", a declarat Salil Shetty, Secretar General Amnesty International.

Programul conferintei este disponibil pe site-ul conferintei -http://www.civicusassembly.org/, inclusiv discursuri, prezentari, rezumate si rapoarte zilnice.

http://www.stiriong.ro