40 de case pentru sinistratii din Nemteni



Asociatia "Concordia" va construi 40 de case pentru familiile sinistrate din localitatea Nemteni in termen de 3 luni. Propunerea a fost facuta de catre reprezentantii Asociatiei, in cadrul intrevederii din data de 4 august, cu premierul Vlad Filat.

Directorul executiv al Asociatiei obstesti „Concordia”, Angela King, a declarat ca totul este  pregatit pentru demararea lucrarilor de constructie. Ea a prezentat proiectele caselor cu 1-2-3 odai, mentionand ca acestea vor fi construite in decurs de 90 de zile.

Lucrarile de constructie implica tehnologii avansate cu utilizarea cheramzit-betonului si a bitumului. Membrii Asociatiei au solicitat suportul Guvernului pentru perfectarea autorizatilor necesare si inceperea lucrarilor.

Prim-ministrul a multumit pentru disponibilitatea de a ajuta sinistratii din Republica Moldova, ce au avut de suferit de pe urma inundatiilor. Premierul a precizat ca toate lucrarile de geodezie si de pregatire a santierului sint deja finisate si a mentionat ca Guvernul este interesat in demarare cit mai urgenta a constructiilor.

Angela King a mai mentionat ca Asociatia „Concordia” examineaza posibilitatea construirii altor 40 de case, pe un santier prevazut in total pentru 96 de case.

Fundatia austriaca „Concordia”, fondata de parintele George Sporschell, si-a inceput activitatea in Republica Moldova in anul 2004. Pina in prezent au fost desfasurate mai multe proiecte sociale, create case de copii, cantine si centre sociale pentru batrini. Pina la sfirsitul anului se intentioneaza constructia altor 11 centre sociale si a 40 de cantine pentru persoanele nevoiase.

Sursa: unimedia