Concurs de selectare a unui/unei expert/experte sau agenții de servicii și producție video pentru crearea de spoturi video despre drepturile femeilor



Concurs de selectare a unui/unei expert/experte sau agenții de servicii și producție video pentru crearea de spoturi video despre drepturile femeilor

Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei” este o asociație non-guvernamentală, democratică, independentă, non-politică și non-religioasă, fondată în anul 2000, cu scopul de a oferi sprijin femeilor și copiilor supraviețuitori ai violenței în familie. Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei” este un centru de resurse pentru profesioniști și cetățeni în domeniul prevenirii și combaterii violenței. Anual, Asociația Împotriva Violenței „Casa Mărioarei” oferă asistență socială, psihologică, medicală, juridică și adăpost pentru circa 800 de femei și copii, victime ale violenței în familie. Organizează instruiri pentru consolidarea echipelor multidisciplinare în abordarea cazurilor de violență în familie, programe educaționale pentru bărbați/băieți, tați/viitori tați, cu scopul de a-i implica în procesul de creștere și educație a copiilor, a activităților casnice, programe și acțiuni de promovare a egalității de gen.

Asociația „Casa Mărioarei” este unul dintre fondatori și membru activ al Coaliției Naționale „Viața fără violență”, precum și al Platformei Naționale pentru Egalitatea de Gen, parteneriat cu Rețeaua Vermont împotriva violenței domestice și sexuale. Mai mult decât atât, Asociația este membră arețelei internaționale WAVE (Women Against Violence Europe) în Republica Moldova.

CONTEXT

Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei” lansează un concurs pentru selectarea unei companii/agenții sau a unui/unei expert/experte pentru dezvoltarea unei serii de materiale video cu elemente grafice, de scurtă durată (până la 120 de secunde). Aceste materiale vor trata drepturile femeilor și vor promova apărarea și respectarea acestora în Republica Moldova. Materialele video trebuie să fie dinamice și interactive, având un caracter informativ și conținând mesaje cu impact pe teme esențiale pentru societate. Ele vor fi distribuite atât la TV sub formă de spoturi social-instructive, cât și pe rețelele de socializare, toate realizate în română cu subtitrare în rusă.

SARCINI ȘI LIVRABILE

Entitatea selectată va avea următoarele sarcini și responsabilități:

  • Participarea la toate etapele de dezvoltare a materialelor video, cu consultarea constantă a Asociației Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”.
  • Menținerea unei comunicări eficiente cu toate entitățile implicate în proces, referitoare la dezvoltarea și elaborarea videoclipurilor.
  • Colaborarea cu coordonatoarea de proiect pentru crearea materialelor video.
  • Conceperea, producția și post-producția a 3 materiale video în perioada august - octombrie 2024.
  • Îndeplinirea altor responsabilități necesare pentru realizarea produselor agreate de comun acord.

Materialele video trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

  • Durata: 120 secunde.
  • Să fie produse în limba română (cu subtitrare în limba rusă).

Materialele video vor fi adaptate pentru TV, rețelele de socializare și YouTube. Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei” va oferi suportul informațional și logistic necesar, inclusiv contactele relevante și disponibile pentru realizarea sarcinilor propuse și va asigura avizarea rapidă a materialelor/produselor prezentate.

Plata se va efectua după predarea și aprobarea spoturilor video de către Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei”.

CALIFICĂRI ȘI ABILITĂȚI

Entitățile selectate pentru acest proces trebuie să demonstreze următoarele calificări și abilități:

Experiență Relevantă:

    • Minim 2 ani de experiență în crearea de materiale video, inclusiv producție și post-producție.
    • Portofoliu demonstrabil cu proiecte anterioare similare, de preferință în domenii sociale sau umanitare.

Competențe Tehnice:

    • Abilități avansate în utilizarea software-urilor de editare video,
    • Experiență în crearea de materiale video cu elemente grafice și animații.

Cunoștințe și Sensibilitate față de Subiect:

    • Înțelegerea profundă a problemelor legate de drepturile femeilor și violența în familie.
    • Sensibilitate și respect față de subiectele abordate, asigurând o reprezentare corectă și respectuoasă a victimelor violenței.

Abilități de Comunicare și Colaborare:

    • Capacitatea de a lucre/ colabora cu echipa proiectului la toate etapele de dezvoltare a materialelor video.

Creativitate și Inovație:

    • Abilitatea de a crea materiale video dinamice și interactive, care să capteze atenția publicului și să transmită mesaje relevante.
    • Inovație în abordarea temelor și în utilizarea elementelor grafice și vizuale.

Capacitatea de a Respecta Termenele Limită:

    • Demonstrabilitatea capacității de a livra produse de înaltă calitate în termenele stabilite (august - octombrie 2024).

Implicare Comunitară:

    • Experiență de lucru cu organizații non-guvernamentale sau în proiecte comunitare, de preferință în domeniul drepturilor omului și al egalității de gen.

Etică Profesională:

    • Angajament față de etica profesională și respectarea confidențialității participanților în caz de necesitate și a materialelor video create.

Cum aplici?

Dosarele se depun prin email și trebuie să cuprindă următoarele:

Pentru persoane fizice:

  • CV-ul actualizat, incluzând date privind experiența în domeniu.

Pentru persoane juridice:

  • Descrierea companiei și certificatul de înregistrare a companiei.

Pentru ambele categorii:

  • Portofoliu cu exemple de produse relevante.
  • O scrisoare de intenție în care să se sublinieze interesul dumneavoastră pentru acest concurs.
  • Oferta de preț pentru serviciile solicitate, care să includă tariful per material video.

Selectarea experților/expertelor se bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecția femeilor față de toate formele de violență în cadrul proiectelor și activităților. Documentul trebuie să prezinte experiențe anterioare cu tipuri similare de sarcini și să nu depășească trei pagini.

Trimiteți dosarele la adresa de email cmarioarei@gmail.com.

Pentru întrebări, ne puteți contacta la 069333260.

Termen limită de aplicare: 10 august 2024